To fængselsansatte sigtes i Epstein-sag

To medarbejdere skulle kigge til den overgrebssigtede Jeffrey Epstein hver halve time, men faldt selv i søvn.

Rigmanden Jeffrey Epstein var tidligere dømt for forbrydelser af seksuel karakter. Han var indsat i et fængsel på Manhattan, hvor han ventede på at komme for retten i en ny og alvorlig sag, da han blev fundet død i sin celle i august. Handout./Reuters Fold sammen
Læs mere

To ansatte i det fængsel, hvor rigmanden Jeffrey Epstein blev fundet død i august, er tirsdag blevet sigtet i forbindelse med hans død.

Det fremgår af retsdokumenter i sagen, skriver nyhedsbureauet Reuters.

De to ansatte var på arbejde den nat, Epstein tog livet af sig selv.

Tilsyneladende holdt de to ansatte ikke tilstrækkeligt godt øje med den indsatte, der afventede en retssag for anklager om menneskehandel og overgreb mod adskillige mindreårige piger.

Anklagerne kunne have sendt ham i fængsel i op mod 45 år.

De to ansatte skulle have kigget til Epstein hver halve time. Men det har tidligere været beskrevet, at de faldt i søvn på vagten og forfalskede skemaer over, hvor ofte de havde set til ham, skriver New York Times.

»De anklagede havde en pligt til at sørge for sikkerheden for de indsatte, der var i deres varetægt i Metropolitan Correctional Center,« siger statsanklageren på Manhattan, Geoffrey S. Berman.

»I stedet undlod de gentagne gange at udføre den påkrævede kontrol af de indsatte og løj i de officielle formularer om deres pligtforsømmelse,« siger statsanklageren ifølge New York Times.

Amerikanske medier har tidligere skrevet om, at de overvågningskameraer, der var rettet mod Epsteins celle, ikke virkede.

Sigtelserne er de første, der udspringer af efterforskningen af milliardærens død.

Epsteins selvmord har været omgærdet af flere konspirationsteorier, da han havde været på venskabelig fod med USA's præsident, Donald Trump, tidligere præsident Bill Clinton og Storbritanniens prins Andrew.

Rigmandens advokater, Reid Weingarten og Martin Weinberg, har over for den amerikanske distriktsdommer Richard Berman sået tvivl om obduktionen af Epstein, der viste, at den anklagede hængte sig selv i sin celle i fængslet i New York-bydelen Manhattan 10. august.

/ritzau/