To danskere blandt klodens vigtigste

Se hvem Time Magazine har valgt til sin liste over verdens 100 vigtigste personer.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Klimaminister Connie Hedegaard (K) og brandekspert Martin Lindstrøm er begge at finde på den prestigefyldte liste over klodens mest indflydelsesrige person, som det amerikanske tidsskrift Time Magazine offentliggører i dag, erfarer Berlingske Tidende.

Connie Hedegaard, der gennem de seneste år har stået i spidsen for et imponerende klimadiplomati, vælges som en af de vigtigste tænkere i diskussionen om global opvarmning. Hedegaard indsats vækker genlyd i USA, hvor hun ofte deltager i konferencer og rundbordssamtaler med de vigtigste amerikanske klimadebattører og politikere som Thomas Friedman, John Kerry, Arnold Schwarzenegger og Todd Stern.

Martin Lindstrøm, som allerede hørte til i den international elite som varemærkeguru, steg endnu højere op med den internationale bestseller ’Buyology’, som udkom sidste år.

I den bog dokumenterer Lindstrøm, som har det meste af verden som sin arbejdsplads, hvordan man kan komme tættere på sin forbruger ved at forstå menneskets hjerne bedre.

»Du« blev kåret sidste år
Det var i går ikke muligt at få en kommentar fra Time, som først i dag offentliggører deres samlede liste.

Sidste år udkom Time med en forside, som hver læser kunne spejle sig i, idet »du« blev kåret som årets person. Ved årtusindeskiftet blev Albert Einstein kåret som 1900-tallets vigtigste person.

Times liste modtages hvert eneste år med dyb spænding. Listen udarbejdes af magasinets redaktører – og dens deltagere vælges ud fra deres indflydelse, ikke nødvendigvis ud fra deres popularitet.

Blandt kandidaterne til at blive Årets Person findes så forskellige navne som talkshowdronningen Oprah Winfrey, den satiriske TV-vært Jon Stewart, pyramidesvindleren Bernie Madoff, pave Benedikt, de to grundlæggere af det sociale Twitter-medie, Tibets åndelige leder Dalai Lama – og USAs præsident Barack Obama.

Meget er ændret siden Bjørn Lomborg
For fem år siden blev Bjørn Lomborg i øvrigt kåret til en af de 100 mest indflydelsesrige personer.

Dengang hørte han til kredsen af rådgivere omkring daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen – og stod stærkt i den internationale debat som skeptiker over for realiteterne i den globale opvarmning.

I dag – fem år efter – er meget ændret i den globale diskussion. Derfor er Connie Hedegaard i dag et naturligt valg til listen. I december er København som bekendt vært for FNs Klimatopmøde, hvor klimaministeren vil indtage en af hovedrollerne.