To borgere jagtede Texas-skytte væk fra kirke: Nu hyldes de som helte

Med 150 km/t. jagtede Stephen Willeford og Johnnie Langendorff sammen den formodede gerningsmand bag drabet på 26 personer ved en kirke i Sutherland Springs, Texas, søndag. Forinden havde Willeford været i en skudveksling med manden.

Foto: MARK RALSTON. Johnnie Langendorff (billedet) og Stephen Willeford jagtede sammen den formodede gerningsmand. Det blev til en 10 minutter lang og hasarderet biljagt, hvor hastigheden ifølge Johnnie Langendorff nåede op på 150 km/t., inden gerningsmanden kørte galt.
Læs mere
Fold sammen

USA - og Texas i særdeleshed - har fået to nye helte.

Stephen Willeford og Johnnie Langendorff hyldes nu af lokale, af myndigheder og på sociale medier, efter de i bil satte efter den formodede gerningsmand bag skyderiet i en kirke i Texas søndag, hvor 26 personer mistede livet.

55-årige Willeford var alene hjemme med sin datter i familiens hus tæt på kirken, da han hørte skud blive affyret. Han er tidligere instruktør i National Rifle Association (NRA), så han kender lyden, når han hører den. Det skriver norske VG.

»Jeg havde venner inde i den kirke. Jeg var skrækslagen, mens det stod på,« sagde han efterfølgende til Dallas News.

Stephen Willeford handlede hurtigt. Han forlod huset i bare tæer og løb tværs over gaden mod kirken, hvor han endte i en skudveksling med den formodede gerningsmand, Devin Kelley, der netop kom ud af kirken med sit våben i hånden.

Foto: MARK RALSTON. Johnnie Langendorff (billedet) og Stephen Willeford jagtede sammen den formodede gerningsmand. Det blev til en 10 minutter lang og hasarderet biljagt, hvor hastigheden ifølge Johnnie Langendorrf nåede op på 150 km/t, inden gerningsmanden kørte galt. Fold sammen
Læs mere

Den 55-årige genbo vidste, at han ramte gerningsmanden, men ikke hvor. Det fik han efterfølgende at vide, da det lokale politi på en pressekonference natten til tirsdag dansk tid oplyste, at 26-årige Devin Kelley var ramt af skud i benet og overkroppen, inden han mistede livet.

Kelley flygtede efterfølgende fra kirkeområdet, og i forsøget på at følge med løb Stephen Willeford hen til den nærmeste bil. I den sad den unge Johnnie Langendorff, der tilfældigvis kørte forbi kirken på gerningstidspunktet.

De to mænd, der ikke i forvejen kendte hinanden, fortsatte sammen jagten efter gerningsmanden.

Det blev til en 10 minutter lang og hasarderet biljagt, hvor hastigheden ifølge Johnnie Langendorff nåede op på 150 km/t., inden gerningsmanden kørte galt.

»Jeg gjorde bare det, som føltes rigtigt på det tidspunkt,« sagde Johnnie Langendorff efterfølgende til VG. Også Sky News har interviewet den modige chauffør, og du kan se et TV-interview med ham her.

De to borgere ringede undervejs til politiet, og da myndighederne kom frem til de to biler, var Devin Kelley død. Politiet mener, at Kelley døde efter at have skudt sig selv i bilen.

Det er siden kommet frem, at Devin Kelley havde en Ruger AR-556-riffel med sig og nåede at affyre 450 skud i og uden for kirken. Der blev desuden fundet en Glock 9-millimeter og en Ruger .22-kaliber i hans bil.

Våbnene havde han selv købt lovligt i Texas og Colorado, og det har på ny optændt våbendebatten i USA.