To betjente skudt i Washington: De bedste vidner ligger på hospitalet

To amerikanske betjente var i nat dansk tid involveret i et skyderi i Washington. Det er angiveligt fortsat uklart, hvad der udløste skyderiet og hvem, der skød først.

Foto: ZACH GIBSON.
Læs mere
Fold sammen

To politibetjente blev under en patrulje sent torsdag aften beskudt i Washington DC i USA. Det skriver flere amerikanske medier, blandt andet NBC Washington.

Betjentene kom i en skudveksling med en mand, som også blev ramt af skud. Manden er efterfølgende afgået ved døden som følge af sine kvæstelser.

Begge betjente blev ramt i den nederste del af kroppen. Ingen af dem blev livstruende såret, fortalte fungerende politimester Peter Newsham efterfølgende på et pressemøde.

Ifølge mediet USA Today er det fortsat uklart, hvem der skød først.

De bedste vidner er under behandling

Politiet har beslaglagt et våben fra gerningsstedet, men derudover er det endnu sparsomt med informationer om skyderiet.

»De to bedste vidner, vi har - os bekendt - er de to betjente, og de er på hospitalet for at modtage behandling,« sagde Newsham.

Skyderiet fandt angiveligt sted kl. 22.40 torsdag lokal tid.

Betjentene bliver nu behandlet for deres skader på MedStar Washington Hospitalet.

Tre betjente dræbt i sommer

Amerikanske betjente er flere gange de seneste år blevet beskudt, mens de har været på arbejde.

Blandt andet under urolighederne i Baton Rouge, Louisiana, i sommer, hvor tre betjente dræbt af skud, mens tre andre blev såret.

Betjentene rykkede ud til en anmeldelse om, at en maskeret mand bevæbnet med riffel gik rundt i gaderne. Da de kom frem til stedet for anmeldelsen, blev de selv beskudt.

Også i Danmark er betjente på arbejde blevet angrebet i løbet af det seneste år. Det skete blandt andet i sommer under en rutineaktion på Christiania og igen senere på året, da en hundefører blev skuddræbt foran politistationen i Albertslund.