Tjetjenske betjente dræbt i angreb før Putin-tale

Forud for den russiske præsident Vladimir Putins tale til befolkningen torsdag er tre politibetjente og seks militante blevet dræbt i et angreb i Tjetjeniens hovedby, Grosnyj.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

TJETJENIEN: Tre politibetjente er natten til torsdag blevet dræbt i sammenstød med militante i den tjetjenske hovedby, Grosnyj. Samtidig har seks militante mistet livet. Det oplyser russiske embedsmænd ifølge nyhedsbureauet Reuters.

De tre betjente blev dræbt i en skudveksling, da bevæbnede mænd i biler angreb en trafikpost kort efter midnat lokal tid. Derefter stormede mændene en nærliggende bygning, der blandt andet huser en TV-station og andre statslige medier. Bygningen er nu omringet af sikkerhedsfolk.

Den tjetjenske leder, Ramzan Kadyrov, oplyser på Instagram, at betjentene blev dræbt, da de forsøgte at stoppe de bevæbnede mænd i bilerne.

»Jeg beder beboere i området om ikke at gå uden for uden grund og at holde sig væk fra deres vinduer,« skriver Kadyrov og tilføjer, at alle rygter om, at militæret har taget kontrol over byen er falske.

Ifølge det russiske nyhedsbureau RIA Novosti blev yderligere fem betjente såret under angrebet.

Angrebet sker samme dag, som den russiske præsident, Vladimir Putin, holder sin årlige tale til befolkningen i Moskva.

Angrebet understreger den skrøbelige sikkerhedssituation, der fortsat hersker i Tjetjenien, mere end et årti efter, Putin sendte tropper dertil for at undertrykke separatisterne.

Ud fra en video af angrebet lagt ud på Youtube tyder det på, at det blev udført som »gengældelse« for, hvad de bevæbnede mænd kalder undertrykkelse af muslimske kvinder.

Ramzan Kadyrov holder et fast greb om Tjetjenien, der ligger i det nordlige Kaukasus, efter Rusland har kæmpet mod separatisterne i krige i henholdsvis 1994-1996 og 1999-2000.

I oktober i år blev fem politibetjente dræbt og 12 personer såret i Grosnyj, da en selvmordsbomber detonerede sin sprængladning, efter betjente bad om at se hans identifikationspapirer ved indgangen til en koncert.