Tjetjensk ven af knivstikker i Paris er anholdt i Strasbourg

Fransk politi har hentet en tjetjener i Strasbourg til afhøring i forlængelse af et angreb i Paris lørdag.

En person blev dræbt i angrebet i Paris. Gerningsmanden selv blev efterfølgende skudt og dræbt af fransk politi. Fold sammen
Læs mere
Foto: THOMAS SAMSON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En ven af en tjetjensk mand, som lørdag aften stod bag et knivangreb i Paris, er anholdt i Strasbourg, oplyser en anonym kilde tæt på efterforskningen.

Gerningsmanden, der af politiet er identificeret som Khamzat A., voksede op i Strasbourg, hvor der bor et stort tjetjensk mindretal.

En person blev dræbt i angrebet i Paris. Gerningsmanden selv blev efterfølgende skudt og dræbt af fransk politi.

Politiet har allerede taget Khamzats forældre til afhøring i Paris, hvor familien bor i øjeblikket.

De seneste år har hundredvis af tjetjenere sluttet sig til jihadistiske grupper i Mellemøsten og i Nordafrika. Det gælder også Islamisk Stat (IS) i både Syrien og Irak.

I januar 2015 optrådte Youssoup Nassoulkhanov, en anden tjetjener med bopæl i Frankrig, i en video fra Syrien. Heri hylder han jihadister, som netop havde angrebet i Paris. Blandt andet på satiremagasinet Charlie Hebdo.

Khamzat A. har været på de franske myndigheders liste over personer, der overvåges, fordi de regnes for radikale. Han har stået på listen siden 2016.

Han blev ifølge efterforskere afhørt sidste år, da "han kendte en mand, som var i kontakt med en person, som var draget til Syrien".

/ritzau/AFP