Titusindvis af tilhængere deltog i Brahimis begravelse

Tilhængere af den myrdede Mohamed Brahimi var lørdag på gaderne i Tunis, hvor oppositionspolitikeren blev begravet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

TUNESIEN: Indpakket i det tunesiske flags røde og hvide farver blev kisten med den myrdede oppositionspolitiker Mohamed Brahimi lørdag båret fra hans hjem i Tunis til kirkegården El-Jellaz cirka ti kilometer derfra.

Mens titusindvis af tilhængere af Brahimi samt hans familie deltog i begravelsesoptoget, var der ingen repræsentanter for regeringen, som ledes af partiet Ennahda. Det rapporterer Al Jazeera.

Optoget udviklede sig efterhånden til en protest mod regeringen, og tunesisk politi måtte ty til tåregas foran parlamentsbygningen, hvor demonstranter havde samlet sig.

Også før begravelsen var der uro, da en bombe eksploderede i en politibil i hovedstaden. Ingen kom dog til skade.

Mohamed Brahmi blev torsdag skudt ned foran sit hjem ved højlys dag af to mænd, der kom kørende på en motorcykel. Ifølge anklagemyndigheden har en obduktion vist, at han blev dræbt af 14 skud.

Indenrigsminister Lotfi Ben Jeddou har tidligere fortalt, at Brahimi blev dræbt med samme type pistol, som blev brugt til at skyde oppositionspolitikeren Chokri Belaid, som blev myrdet i februar.

Pårørende til begge mænd har beskyldt regeringspartiet, Ennahda, for at være involveret i drabene. De tunesiske myndigheder sagde dog fredag, at efterforskningen peger på den 30-årige franskfødte ekstremist Boubaker Hakim, som tidligere var medlem af den radikale sunnimuslimske salafist-bevægelse Ansar al-Sharia, som tunesiske embedsmænd tidligere har knyttet til Al-Qaeda.

42 parlamentsmedlemmer fra oppositionspartier trak sig fredag tilbage fra landets konstituerende forsamling for at presse regeringen til at træde tilbage og parlamentet til at gå i opløsning efter kritik af manglende færdiggørelse af landets nye forfatning.

Natten til lørdag blev en demonstrant dræbt i byen Gafsa under regeringsfjendtlige protester udløst af drabet på Mohamed Brahimi.