Titusinder kræver systemskifte i Yemen

Myndighederne har udkommanderet store sikkerhedsstyrker til dagens demonstrationer.

Soldater i Yemen står klar til eventuelle sammenstød mellem demonstranter, der henholdsvis støtter eller er imod den autoritære præsident, Abdullah Ali Saleh. - Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: STRINGER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Store folkemængder er igen på gaderne i centrum af Yemens hovedstad, Sanaa, hvor der er demonstrationer for og imod den autoritære præsident, Abdullah Ali Saleh.

Demonstrationerne kommer i forlængelse af fredagsbønnen i lighed med de foregående fredage, og myndighederne har udkommanderet store sikkerhedsstyrker.

Modstandere af Ali Saleh er samlet under sloganet "Fredag er sidste chance", mens tilhængere af den omstridte præsident er samlet under sloganet "Forsoningens fredag".

Ingen tegn på sammenstød

De to demonstrationer opholder sig i centrum af Sanna med kun få kilometers mellemrum, men der er ved middagstid ingen tegn på sammenstød mellem de to grupper.

Modstandere af Saleh kræver hans afgang med øjeblikkelig virkning og demokratiske valg, mens tilhængere af præsidenten ønsker forhandlinger mellem de to sider for at løse den to måneder lange krise i landet.

Andre arabiske landes forsøg på mægling er hidtil løbet ud i sandet, efter at Saleh fastholder, at han ikke træder tilbage før i 2013, hvor hans mandatperiode udløber.

Der er også uro andre steder i landet. Voldsomme sammenstød mellem væbnede klaner og Salehs Republikanske Garde i den sydlige provins Lahij koster mindst otte mennesker livet.

Det er uklart, hvorfor uroen brød ud i Lahij. Men der er øjensynlig tale om uenighed om placeringen af enheder fra garden i provinsen.

/ritzau/AFP