Titanic-ofre går online

Detaljer fra mere end 30 mio. engelske emigranter bliver tilgængelige på nettet. Heriblandt passagererne fra Titanic, der sank i 1912.

Titanic begyndersin skæbnesvangre rejse i april 1912. Foto: Ukendt Fold sammen
Læs mere

De tog med skib fra Storbritannien i perioden mellem 1890 og 1960. Men hvad der så skete med emigranterne har været svært at finde ud af med mindre man tog en tur til de nationale arkiver i London.

Men nu kan man droppe rejsen til London for at finde ud af, hvor det gamle familiemedlem blev af og finde ham og alle de de andre menneskers navne og detaljer på hjemmesiden www.ancestorsonboard.com.

Her finder man blandt andet ud af, at børn fra flere børnehjem blev sendt til USA og Canada, jødiske emigranter flygtede til Sydafrika fra Rusland. Og så var der passagererne fra det gode skib Titanic, der sank ud for Canadas kyst på sin jomfrutur tidligt om morgenen den 15. april 1912. 1500 druknede.

Databasen har taget 125 mennesker et år at lave, og den indeholder afgange fra havne i England, Skotland og Wales. Irske havne er med før 1921. Efter 1921 er det afgange fra havne i Nordirland, der er med på listen.

Også afgange fra Australien, Canada, Indien, New Zealand, Sydafrika og USA-havnene Boston, Philadelphia og New York er med.