Tinder vil gøre det attraktivt at være vaccineret i USA

Det Hvide Hus i USA har indgået en aftale med Tinder og andre datingapps om fordele ved at være vaccineret.

Arkivfoto: Tinder og en række andre datingapps skal være med til at gøre det særlig attraktivt at være vaccineret mod coronavirus i USA. Fold sammen
Læs mere
Foto: AKHTAR SOOMRO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tinder og en række andre datingapps skal være med til at gøre det særlig attraktivt at være vaccineret mod coronavirus i USA.

Det Hvide Hus har således indgået samarbejder med forskellige datingapps.

Aftalen indebærer, at de forskellige apps blandt andet tilbyder vaccinerede brugere særlige funktioner, som man normalt skal betale for. Det bliver også muligt at få et lille vaccinemærkat på sine billeder.

»Vi har endelig fundet den ene ting, der gør os alle mere eftertragtede: en vaccination,« siger Andy Slavitt, der er coronavirusrådgiver i Det Hvide Hus.

Ud over Tinder er appen OkCupid blandt andet med i samarbejdet. OkCupid har over 50 millioner brugere i USA.

Ifølge Det Hvide Hus' Andy Slavitt har OkCupids brugere 14 procent større sandsynlighed for at få et match, hvis de er blevet vaccineret.

»Det er en ære at samarbejde med Det Hvide Hus om at få udbredt vaccinationerne på tværs af USA.«

»Det vil give folk mulighed for at mødes personligt på en meningsfuld måde. Det kommer til at gøre det mere sikkert at date«, siger Shar Dubey, direktør i Match Group, der står bag en stribe datingapps.

Den amerikanske præsident Joe Bidens administration har sat et mål om at have givet mindst første vaccinestik til 70 procent af befolkningen senest på USAs uafhængighedsdag den 4. juli.

USA er det land i verden, der har registreret flest coronarelaterede dødsfald. I alt er omkring 600.000 smittede personer døde i USA.

Det svarer til omkring 183 dødsfald pr. 100.000 indbyggere.

Til sammenligning har Danmark registreret cirka 43 dødsfald pr. 100.000 indbyggere. Det samlede antal i Danmark lyder på 2506 døde.

/ritzau/Reuters