Tigerne gør comeback i Indien

Antallet af tigere i Indien er steget med næsten en tredjedel til 2.226, viser en undersøgelse fra Indiens regering.

INDIEN: Raw!

Store kattedyr i Indien ser ud til at blive hjulpet godt på vej af de tiltag, der er blevet lavet, for at bevare dem. En ny undersøgelse viser, at antallet af tigere i Indien er steget med 30,5 procent på fire år. Antallet er gået fra 1.706 i 2010 til 2.226 sidste år. Det skriver Reuters.

»I en tid, hvor den globale tigerbestand er truet, er det opmuntrende, at bestanden i Indien er voksende,« siger Indiens miljøminister, Prakash Javadekar.

En optælling af tigerne er foregået ved hjælp af moderne teknologi. Der er blevet sat 9.700 kamerafælder op i 18 indiske delstater, som har kunnet dokumentere deres nogenlunde antal. Eksperter inden for området roser den forbedrede forvaltning af tigernes levesteder over hele landet.

»Disse resultater bekræfter, at mere end halvdelen af verdens tigere befinder sig i Indien,« siger direktør i WWF-Indien, Ravi Singh.

Det anslås, at der ved årtusindeskiftet var omkring 40.000 tigere i Indien, men krybskytteri og tab af levesteder har været tæt på at udrydde arten.