Tigeren, der var sjovere, end militæret tillader

En indonesisk tiger-statue er blevet ødelagt af Indonesiens militær, efter at den gik viralt på grund af sit fjogede grin.

Før nedrivningen af den formastelige tiger-statue med det fjogede grin dækkede militæret den til, så ingen kunne more sig over maskotten, der stod foran basen ved Bandung. På skiltet i baggrunden kan man ane militærenhedens logo. Fold sammen
Læs mere
Foto: PRIMA MULIA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

… truede dyreart

Hvis man pludselig finder ud af, at man er pointen i en joke, er det nogle gange bedst bare at trække på smilebåndet og lade moroen gå sin gang.

Det er imidlertid langt fra den reaktion, som det indonesiske militær har haft, efter at folk gjorde sig morsomme over en en statue foran en base på Java, der skulle repræsentere militærenhedens maskot - en tiger. Af uvisse årsager havde denne tiger et stort tegneseriegrin, der - selv om tigeren har stået foran basen i mange år - først for nyligt har fundet vej til de sociale medier, hvor den er blevet genstand for utallige memes, skriver BBC.

Hæren har nu ødelagt statuen og vil opstille en mere repræsentativ version. Desuden vil man gennemgå andre maskotter i regionen, for at se, om nye morsomheder truer.

Det skabte selvsagt sorg på de sociale medier, hvor en bruger ønskede, at tigeren var blevet sendt i zoo i stedet, så børnene kunne tage billeder sammen med den - det er jo trods alt en truet dyreart.

… triste rekord

USA har i mange år kæmpet en hård kamp mod narko-produktion i flere sydamerikanske lande - ikke mindst Colombia, hvor kokain er en særligt yndet høst.

Det fattige land har lidt under de årtier lange kampe mellem regeringen og oprørsgruppen FARC, der nu lykkeligvis er afløst af fredsforhandlinger.

Som del af fredsforhandlingerne skal FARC tage klar afstand fra narkoproduktion og samarbejde med regeringen om at skifte coca-planterne ud med mere konventionelle afgrøder, skriver The Guardian. Som led i aftalen vil bønder få kompensation af staten for at droppe den lukrative coca-høst, men det har den uforudsete konsekvens, at mange af dem nu er ansporet til at gro endnu mere af den ulovlige plante, så de kan få større kompensation. Derfor er produktionen også på det højeste, den har været siden 1994.

… boykot

Når det gælder ishockey, er USA og Canada to af de absolutte sværvægtere. I kvindernes verdensmesterskab har de to hold mødt hinanden i hver eneste finale, og de amerikanske hockey-kvinder har 31. marts chancen for at vinde det fjerde mesterskab i træk, skriver New York Times.

Men det er meget muligt, at amerikanerne slet ikke stiller op. Holdet er nemlig trætte af at blive betalt det, de kalder mindre end en almindelig løn, de kan leve for, mens hockey-herrerne scorer stjerneløn og sponsorater i stride strømme.

Sådan er det som bekendt i mange sportsgrene, hvor herrerne nyder noget større popularitet end kvinderne, men nu skriver vi 2017, og hvis ikke forbundet forbedrer kvindernes lønvilkår, vil holdet boykotte finalen, siger holdkaptajn Meghan Duggan til New York Times.

»Vi vil gøre, hvad der er ret og rimeligt - ikke bare for ishockey, men for alle kvinder.«