Tidslinje Benazir Bhuttos liv

Benazir Bhutto døde 27. december 2007. Hun blev 54 år gammel.

Den 21. juni 1953

Banazir Bhutto bliver født ind i en velhavende familie. Hendes far, Zulfikar Ali Bhutto, var stifter af Pakistans Folkeparti og var landets premierminister i perioden fra 1971 til 1977.

1979

Hun afslutter sine politik-studier på Harvard i USA og fra Oxford University i England, og vender derefter tilbage til Pakistan. Kort tid efter fratages hendes far magten af landets militær og bliver samme år hængt efter at være blevet kendt skyldig for et mord på en politisk modstander. Bhutto overtager ledelsen af Pakistans Folkeparti.

1980

Hendes ene bror bliver dræbt under mystiske omstændigheder.

1988

Benazir Bhutto bliver den første kvindelige premierminister i Pakistan.

1990

Hun bliver tvunget til at gå af som premierminister på grund af anklager om korruption.

1993

Indtager atter posten som premierminister.

1996

Igen må Banazir Bhutto forlade posten som premierminister på grund af anklager om korruption og magtmisbrug. Samme år bliver en anden af hendes brødre myrdet.

1998

Bhutto forlader Pakistan og går i frivilligt eksil i London og Dubai.

1999

Bhutto og hendes mand, Asif Ali Zardari, bliver idømt fem års fængsel og en større bødestraf for bestikkelse. Bhutto var ikke i Pakistan, da dommen blev afsagt, og hun valgte ikke at vende tilbage til landet.

2001

Bestikkelsessagen går om, men Bhutto nægter at vende tilbage til Pakistan og bliver dømt tre års fængsel for udeblivelse fra retten. Scenariet gentager sig et år senere, hvor hun derfor bliver idømt yderligere tre års fængsel.

2006

De to tidligere pakistanske premierministre Banazir Bhutto og Nawaz Sharif – begge i eksil – danner partiet Alliance for the Restoration of Democracy. De rager dog senere uklar og må opgive det politiske samarbejde.

19.oktober 2007

Efter Musharraf lovede Bhutto amnesti, vender hun tilbage til Pakistan efter otte år i frivilligt eksil. Da hun på sin hjemrejse kommer til byen Karachi, dræber en selvmordsbomber 139 mennesker – herunder især hendes støtter og sikkerhedsfolk.

9. november 2007

Musharraf sætter Bhutto i husarrest for at forhindre hende i et lede et massemøde mod hans indførelse af undtagelsestilstand i landet. Husarresten bliver dog ophævet et døgn senere.

27. december 2007

Benazir Bhutto bliver dræbt i et skud- og selvmordsbombeattentat ved et vælgermøde i byen Rawalpindi i Pakistan.