Tidligere TV-vært ny svensk kulturminister

Hun er tidligere supersprinter, TV-vært og generaldirektør i Ungdomsstyrelsen i Sverige. Nu bliver Alice Bah Kuhnke kulturminister i den svenske regering.

Nu bliver Alice Bah Kuhnke kulturminister i den svenske regering.Foto: Wikipedia. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SVERIGE: Da den svenske statsminister Stefan Löfven fredag morgen præsenterede sin nye regering, var der et par gedigne overraskelser iblandt.

En af de mest markante navne og største overraskelser er den forhenværende TV-vært Alice Bah Kuhnke, der bliver ny kulturminister.

Bah Kuhnke har tidligere været studievært på STV og TV4, hun er medstifter af tænketanken Sector 3, og i de seneste år har hun arbejdet som bæredygtighedsmanager for ingeniørrådgivningsselskabet ÅF. I september 2013 overtog hun posten som generaldirektør for Ungdomsstyrelsen.

»Det er den største overraskelse i puslespillet. Jeg er overrasket over, at Stefan Löfven gik uden for den politiske sfære, men Bah Kuhnke har angiveligt en stor stjerne på grund af sit arbejde i Ungdomsstyrelsen,« siger statskundskabsprofessor Ulf Bjereld til den svenske avis Aftonbladet.

Alice Bah Kuhnke voksede op i Småland med en mor fra Sverige og en far fra Gambia.

I slutningen af 1980erne tydede meget på, at den alsidige Bah Kuhnke ville vælge en karriere som sportsstjerne, da hun var en af Sveriges største sprintstjerner. I begyndelsen af 90erne valgte hun dog en karriere inden for TV i stedet. TV-karrieren tog sin begyndelse i 1992, da hun blev vært for SVTs børneprogram Disney Club. Sidst i 90erne fik hun sit eget talkshow på TV4.

Privat er Alice Bah Kuhnke gift med skuespilleren Johannes Bah Kuhnke. Parret har tre døtre sammen.