Tidligere Trump-medarbejder anlægger sag om sexkrænkelse: »Jeg kan stadig se hans læber nærme sig mit ansigt«

Som den første efter Trumps tiltrædelse som amerikansk præsident er en afroamerikansk kvinde stået frem og har beskyldt ham for sexchikane.

Donald Trump under valgkampen, marts 2016.    Fold sammen
Læs mere
Foto: RHONA WISE

»Meget skræmmende og upassende.«

Sådan beskriver Alva Johnson, tidligere kampagnemedarbejder for Donald Trump, sin oplevelse, da den senere amerikanske præsident ifølge hende selv greb hendes hånd og prøvede at kysse hende på munden i forbindelse med et vælgermøde i Tampa, Florida, 24. august 2016.

Alva Johson har nu lagt sag an mod præsidenten, skriver The Washington Post.

»Det føltes som et overgreb, fordi jeg hverken forventede det eller ønskede det,« siger hun til avisen.

»Jeg kan stadig se hans læber nærme sig mit ansigt.«

Ifølge avisen fortalte Alva Johnson samme dag sin kæreste, sin mor og sin stedfar om hændelsen. To måneder senere konsulterede hun en advokat, der af »forretningsmæssige grunde« ikke ville tage sagen, men sendte hende videre til en terapeut.

Det Hvide Hus´ pressesekretær, Sarah Sanders, afviser afroamerikanske Alva Johnsons beskyldninger om at være blevet udsat for såvel »racemæssig som kønsmæssig diskrimination« som værende »helt absurde«.

»Det er aldrig sket, og det modsiges direkte af en lang række meget troværdige vidner,« skriver hun, idet hun blandt andet henviser til, at to Trump-støtter, som Alva Johnson har identificeret som vidner, nægter at have set noget.

Den første, der træder frem

Washington Post påpeger, at mens mere end et dusin andre kvinder har beskyldt Trump for at befamle den på den eller den anden upassende måde, så er Alva Johnson den første, der træder frem, efter at Trump tiltrådte embedet som amerikansk præsident, og den eneste, der har anklaget Trump for at være nærgående i forbindelse med selve præsidentkampagnen.

Trump kan i forvejen imødese en sag om krænkelser, som en vis Summer Zervos har lagt an, fordi Trump tilbage i 2007 skal have kysset hende og taget på hende mod hendes vije.

Når Alva Johson nu er stået frem, er det, påpeger The New York Times, sjette gang, at et tidligere medlem af Trumps kampagne eller en tidligere ansat ved hans adminstration vælger at se bort fra de interne aftaler - såkaldte nondisclosure agreements - som i øvrigt er almindelige, både i amerikansk erhvervsliv og i amerikansk politik.

Alva Johnson siger i den forbindelse, at hun bryder tavshedsløftet og sagsøger præsidenten »fordi mit arbejde er lige så meget værd som mine hvide, mandlige kollegers« og fordi den form for adfærd, som hun beskylder Trump for, »ikke skal bagatelliseres, særligt ikke når det er verdens mægtigste mand, der står bag.«