Tidligere svensk politimand dømt for narkosmugling

Sammen med en medsammensvoren forsøgte en tidligere svensk politimand at smugle en stor mængde amfetamin til Sverige over Øresundsbroen.

En tidligere svensk politimand blev torsdag idømt 10 års fængsel ved Malmø Tingsret for indsmugling af næsten 70 kilo amfetamin fra Holland via Danmark til Sverige. Samtidig blev en medsammensvoren idømt 14 års fængsel.

De to blev pågrebet i juni sidste år, da de havde krydset Øresundsbroen i hver sin bil. De var begge på vej hjem fra Amsterdam. Den tidligere politimand kørte forrest for at undersøge, om der befandt sig toldbetjente - først ved den dansk-tyske grænse og siden på Øresundsbroen.

Da kysten tilsyneladende var klar, ringede han med sin mobiltelefon til den medsammensvorne, der i sin bil medbragte 69 kilo amfetamin. De to blev imidlertid aflyttet under turen af politiet, og kort tid efter, at de havde krydset Øresundsbroen fra Danmark, slog svensk politi til på en rasteplads.

Den tidligere politibetjent blev i 1990'erne afskediget fra etaten, bl.a. fordi han privat plejede for tæt omgang med motorcykelorganisationen Hells Angels.

/ritzau/