Tidligere læge skød løs på hospital i New York - en dræbt

En har mistet livet, og seks er sårede efter en tidligere ansat skød løs på sin tidligere arbejdsplads.

Foto: MIKE SEGAR. Arkivfoto
Læs mere
Fold sammen

Iklædt en lægekittel tog en tidligere ansat på Bronx Lebanon Hospital i New York fredag hen på sin tidligere arbejdsplads med en riffel skjult i kitlen.

Da han kom frem, trak han riflen og skød mindst syv personer, inden han tilsyneladende tog livet af sig selv. Det ene af de ramte er død af sine skader. De seks andre er sårede og behandles for deres kvæstelser.

Det beretter nyhedsbureauet AP baseret på oplysninger fra en anonym kilde i politiet.

Politiet har på Twitter bekræftet, at den formodede gerningsmand er død.

Den anonyme politikilde oplyser, at politiet nu går hospitalet igennem for eventuelt andre ofre. Derfor vides det endnu ikke, hvor mange der er ramt.

Redningspersonale blev bedt om at vente udenfor hospital, indtil skudepisoden var overstået.

På hospitalets hjemmeside stod den formodede gerningsmand registreret som en familielæge. Det står ikke klart, under hvilke omstændigheder hans ansættelse stoppede.

Selv om skudepisoden har fundet sted på et hospital, beskriver New York Times' kilde i brandvæsnet, at personer har brugt en brandslange til at stoppe en blødning på en af de ramte.

Der er også meldinger om brand eller røg på etager, skriver NBC News.

Hospitalet ligger i Bronx omkring to kilometer fra den nordlige del af Manhattan. Det er 120 år gammelt og har næsten 1000 senge. Det gør det til af de travleste hospitaler i millionbyen New York.

/ritzau/