Tidligere Ku Klux Klan-leder anholdt for drab på jøder

Den anholdte for drabene på jødiske amerikanere, deriblandt en 14-årig dreng, i Kansas City menes at være tidligere leder af en Ku Klux Klan-afdeling.

Leawood, Kansas. Fold sammen
Læs mere
Foto: JAMIE SQUIRE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA: Politiet tøver med at kalde skuddrabene på tre personer ved et jødisk forsamlingshus og et jødisk plejehjem i udkanten af Kansas City for en hadforbrydelse, men ifølge en borgerretsorganisation, der holder øje med racistiske grupper, er der ingen tvivl.

Borgerretsorganisation Southern Poverty Law Center identificerer den 73-årige mand, der er anholdt for drabene, som en tidligere leder af en paramilitær Ku Klux Klan-afdeling. Det skriver flere amerikanske medier.

Southern Poverty Law Center har et indgående kendskab til den 73-årige, da manden har afsonet tre års fængsel for våbenbesiddelse og planer om at myrde grundlæggeren af organisationen.

Den anholdte mand har været i militæret i 20 år og var udsendt i Vietnamkrigen som en del af et hold elitesoldater. Karrieren sluttede dog tidligt, da militæret ikke ville acceptere hans Ku Klux Klan-forbindelser. Senere blev manden en del af den nynazistiske gruppe »Ordenen«, som opfordrer til vold mod sorte og jøder.

Det amerikanske nyhedsbureau AP skriver ifølge NBC, at den 73-årige hvide mand råbte »Heil Hitler«, da han kort efter skuddrabene blev anholdt af politiet.

To af de dræbte - en pensioneret læge og hans 14-årige barnebarn - blev skudt ned uden for et jødisk forsamlingshus i udkanten af Kansas City. Senere blev en kvinde skudt på et jødisk plejehjem i nærheden.

Præsident Barack Obama kondolerede de efterladte efter drabene.

»De første meldinger er hjerteskærende, selv om vi ikke kender alle detaljerne,« sagde han i en erklæring.

FBI er blevet tilkaldt for at bistå i efterforskningen.