Tidligere bokser angreb politiet i Frankrig: Nu støtter befolkningen ham med 840.000 kr.

Under en protest med De Gule Veste gik den tidligere bokser Christophe Dettinger til angreb på politibetjente. Nu har 7.000 franskmænd doneret penge til hans retssag.

Den tidligere franske bokser Christophe Dettinger (i sort til højre) sparker en fransk betjent, der ligger ned, under en demonstration i Paris med De Gule Veste. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ian Langsdon/EPA/Ritzau Scanpix

840.000 kr.

Så meget har mere end 7.000 franskmænd doneret til den tidligere bokser Christophe Dettinger, efter at han gik til angreb på franske politibetjente under en protest med De Gule Veste. Det skriver Al Jazeera.

I videoer af hændelsen kan man se den tidligere bokser løbe imod en politibetjent for at slå ham i hovedet, og senere kan man se ham sparke en betjent, der ligger ned. Videoen gik viralt på sociale medier, og Dettinger måtte selv søndag uploade en video på YouTube, hvori han indrømmer, at hans reaktion var forkert. Men han forklarer, at han handlede i vrede.

»Jeg var blevet tåregasset med min ven og min kone, og på et tidspunkt blev jeg fyldt med vrede,« fortalte han i videoen ifølge BBC.

Indsamlingen har vakt vrede og fordømmelse hos den franske regering, som kalder det for en blåstempling af vold mod politiet. Christophe Dettinger meldte sig selv til politiet mandag.

Tirsdag morgen havde 7.800 personer doneret penge til indsamlingen – og den blev herefter lukket på grund af det høje beløb, skriver BBC.

Pengene vil kun blive brugt til at dække den tidligere boksers omkostninger i retssagen, og det overskydende beløb vil blive sendt tilbage til dem, der har betalt, lyder det fra personerne bag indsamlingen.

Frankrigs ligestillingsminister, Marlène Schiappa, fordømmer indsamlingen. Hun mener, at de, der betaler til indsamlingen, automatisk gør sig medskyldige i overfaldet på betjenten.

»At betale til en indsamling for at støtte en person, som har angrebet en betjent, svarer til at være medskyldig i disse grove voldshandlinger,« siger hun.

En anden politiker, Mounir Mahjoubi, kalder indsamlingen for skamfuld og uansvarlig.

»Det kan åbenbart betale sig at slå på en politibetjent,« tweetede han mandag.

På sociale medier møder Dettinger imidlertid også stor opbakning. Flere omtaler ham som en helt, der har beskyttet De Gule Veste og svaret igen på politiets hårde metoder over for demonstranterne.

Demonstrationerne mod Emmanuel Macrons regering har fundet sted ugentligt siden slutningen af november og er ofte mundet ud i voldelige sammenstød med politiet i Paris.