Ti personer reddet efter vulkanudbrud i Indonesien

Ti personer er blevet reddet ud af bygninger, efter at vulkanen Semeru på Java gik i udbrud i Indonesien.

De store mængder aske fra vulkanen Semerus udbrud har noget nær begravet landsbyer i den østlige del af den indonesiske ø Java. Antara Foto/Reuters Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ti personer er blevet reddet på den indonesiske ø Java, hvor de har været fanget, efter at vulkanen Semeru gik i udbrud.

Det oplyser en talsperson fra landets enhed for katastrofehåndtering.

Semeru udgør det højeste bjerg på Java og gik i udbrud tidligt lørdag eftermiddag dansk tid.

Videoer, som blev delt af katastrofehåndteringspersonale på stedet, viste nærtboende indonesere, der flygtede fra stedet til fods.

Umiddelbart efter hændelsen oplyste en embedsmand fra lokalstyret i distriktet Lumajang, at en person havde mistet livet, og at flere end 40 personer havde fået brandskader som følge af udbruddet.

Natten til søndag dansk tid oplyste beredskabet på stedet, at antallet af døde var steget til »mindst to«. Bare en lille time senere oplyste lokale myndigheder, at det officielle dødstal var 13.

Det fremgår ikke tydeligt af opdateringen fra beredskabet, hvor de reddede har siddet fast.

Men tidligere har der været beretninger fra stedet om, at der var tale om personer, der var blevet fanget i bygninger som følge af de store mængder aske, der har lagt sig over flere byer i området.

En embedsmand fra Lumajang har tidligere oplyst, at en række minearbejdere har siddet fast i sandminer, efter at vulkanen gik i udbrud.

Semeru er mere end 3600 meter høj, og det er bare én blandt Indonesiens knap 130 aktive vulkaner. Den er tidligere gået i udbrud i januar, men dengang var der ingen rapporterede dødsfald som følge af udbruddet.

De indonesiske øer ligger midt i »Ildringen«, som er en zone i Stillehavet med utrolig høj seismisk aktivitet. Flere tektoniske plader i Jordens skorpe mødes her, og derfor ser man ofte vulkaner og jordskælv i regionen.

/ritzau/Reuters