Ti dræbt under Charlie Hebdo-protester i Niger

Mindst ti personer har nu mistet livet i Niger efter voldelige demonstrationer mod satiremagasinet Charlie Hebdos tegninger af profeten Muhammed.

Stærke uroligheder i Niger omkring protester over det franske ugemagasin Charlie Hebdo har kostet 10 mennesker livet. Fold sammen
Læs mere
Foto: BOUREIMA HAMA

NIGER: Opstanden over de nye Muhammed-tegninger i Charlie Hebdo fortsætter i Frankrigs tidligere koloni Niger. Mindst ti personer har nu mistet livet under voldsomme protester, oplyser landets præsident ifølge Al Jazeera.

Fredag mistede fem personer livet i byen Zinder efter fredagsbønnen, og lørdag blev yderligere fem personer dræbt i forbindelse med demonstrationer i hovedstaden, Niamey. Her blev også kirker og barer med ikke-muslimske ejere sat i brand, og ifølge kilder i politiet fandt man efterfølgende to forkullede lig i en nedbrændt kirke i udkanten af byen samt liget af en kvinde i en bar.

Politiet affyrede tåregas mod stenkastende unge, der satte ild til mindst seks kirker og desuden plyndrede flere butikker i Niamey.

Demonstranterne er både vrede over satiremagasinet, men også over at deres egne myndigheder har forbudt et møde indkaldt af lokale islamiske ledere.

En politistation blev også angrebet, og mindst to politibiler blev sat i brand.

Volden er brudt ud, efter at det franske satiremagasin Charlie Hebdo onsdag på ny udgav en tegning, der forestiller profeten Muhammed. Det er satiremagasinets første udgivelse, efter at det 7. januar blev udsat for et terrorangreb, der netop blev udført på baggrund af magasinets tidligere Muhammed-tegninger.

»De har fornærmet vores profet Muhammed. Det er det, vi ikke kan lide,« siger en af demonstranterne i Niger til Al Jazeera.

Franske borgere i Niger er blevet advaret af den franske ambassade om at være forsigtige og undgå at gå udenfor.