Ti dømt for planer om Melodi Grand Prix-angreb

Ti mennesker i Aserbajdsjan har fået en fængselsdom for at planlægge angreb mod det Europæiske Melodi Grand Prix-show i 2012.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

ASERBAJDSJAN: Ti mennesker er mandag blevet fængslet af de aserbajdsjanske myndigheder for at planlægge et angreb, da Aserbajdsjan i 2012 var vært for det Europæiske Melodi Grand Prix. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Ifølge AFP fortæller en kilde ved domstolen for alvorlige forbrydelser, at de ti mennesker blev idømt straffe på mellem tre og ti år.

Det store underholdningsshow blev afholdt i Aserbajdsjans hovedstad, Baku, i maj 2012, og med de ti, som mandag blev dømt, er der nu i alt mindst 46 personer, som er blevet dømt for at planlægge angreb på det store musikshow, der har mere end 100 millioner seere.

Tidligere har det aserbajdsjanske sikkerhedsministerium hævdet, at de forpurrede et forsøg på et angreb mod finaleshowet, hvor omkring 40 mennesker blev arresteret. Ministeriet fortalte, at de 40 anholdte havde forbindelser til nabolandet Iran, og at de planlagde et angreb i den koncertsal, hvor showet blev holdt. Samtidig havde den store gruppe ifølge de aserbajdsjanske myndigheder også planlagt at angribe turisthoteller, politibygninger, landets præsident Ilham Aliyev, moskeer og andre religiøse steder.