Ti børn er blevet angrebet med kniv ved kinesisk skole

Gerningsmand stikker kinesiske skolebørn med kniv og tager sit eget liv i byen Haikou, oplyser stats-tv.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Beijing: Ti børn er mandag blevet angrebet af en gerningsmand med en kniv uden for deres skole i den kinesiske by Haikou, der ligger i den sydlige provins Hainan. Det rapporterer kinesisk stats-tv ifølge Sky News.

Ingen af de ti børn er livstruende såret, men to af dem er sendt til sygehuset med alvorlige skader.

Ifølge AFP var børnene ved at gøre sig klar til at forlade morgenens undervisning, da en mand stak omkring sig med en kniv.

En kvinde, der passerede stedet, beskriver, at flere af børnene blødte fra ansigtet. Ofrene var seks drenge og fire piger.

Ifølge kinesisk politi er der tale om et "ondt" angreb, og en efterforskning er nu blevet igangsat.

Gerningsmanden var en 45-årig mand, der har taget sit eget liv efter angrebet. Der er ikke oplysninger om gerningsmandens motiv.

Knivangreb har været udbredt i Kina, hvor særligt børn er blevet angrebet med knive og økser.

En af de værste sager var, da en 42-årig mand i 2010 dræbte otte skolebørn i Fujian-provinsen i Kina.

For omkring et år siden var der også et angreb på en togstation, hvor en mand blev skudt af politiet, efter at han med en kniv sårede ni mennesker i den sydlige kinesiske by Guangzhou.

De kinesiske myndigheder har flere gange beskyldt separatister fra Xinjiang-regionen for at stå bag flere lignende blodige angreb i regionen, der er præget af spændinger mellem de kinesiske myndigheder og muslimske uighurer.

Det har rettighedsgrupper for uighurer tidligere benægtet, men siger, at de føler sig undertrykt af den kinesiske regerings restriktioner på deres religion og økonomisk diskrimination.

/ritzau/AFP