Thorning sammenlignes med Desperate Housewives-stjerne

Den danske statsminister minder om en af de mest selvcentrerede karakterer i TV-serien Desperate Housewives, skriver det franske nyhedsbureau AFP. Imens skriver The Economist om 'Helles frygtelige hvedebrødsdage'.

Det franske nyhedsbureau AFP synes Helle Thorning-Schmidt minder om karakteren Bree van der Kamp (spillet af Marcia Cross) i tv-serien Desperate Housewives. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

'Den 45-årige høje, elegante blondine med gennemtrængende blå-grønne øjne har somme tider en stiv og formel aura omkring sig, der kan minde om Desperate Housewives-karakteren Bree, spillet af Marcia Cross. Og grundet hendes hang til designertøj og -tasker hænger hun på øgenavnet 'Gucci-Helle',' hedder det i artiklen, der bl.a. er trykt i The Australian.

'Helle Thorning-Schmidt er en Europa-kender og en konsensus-bygger - evner hun vil få god brug for, når hun overtager formandsskabet i det kriseramte EU,' hedder det videre.

Bree van de Kamp i Desperate Housewives beskrives som en stædig, overkontrollerende perfektionist, som arbejder i årevis på at blive den perfekte hustru og mor, men ender med at miste respekten fra både mand og børn.

The Economist skriver om 'Helle's horrid honeymoon' - Helles frygtelige hvedebrødsdage.

'Thorning-Schmidts problemer stikker dybere end de aktuelle skandaler. Oppositionens forsøg på at beskrive hende som en seriebryder af valgløfter har ramt de socialdemokratiske vælgere og har drænet regeringen for popularitet.'

'Det sker på baggrund af en forværret national økonomi, stigende arbejdsløshed og banker, der er modvilligt låner penge ud. Selv om mange af de problemer stammer fra den tidligere borgerlige regering, går det ud over Helle Thorning-Schmidt.'

'Det er uklart, hvordan hun vil komme ud af alt det rod. Danmark har formandsskabet i EU de første seks måneder af 2012, men det byder på flere fælder end priser. Danskernes entusiasme for EU er styrtdykket. 60 pct. tror ikke EU kan takle gældskrisen, og kun 24 pct. er for euroen,' skriver The Economist.