»Theresas triumf«: Britiske avisforsider hepper på Theresa May efter afstemning

Dagen efter Brexit-afstemningen tirsdag aften kåres Theresa May af flere britiske aviser som en helt. Enkelte minder dog om, at hun kan have en umulig mission foran sig.

Den borgerlige avis The Daily Mail kalder tirsdagens afstemning for en »triumf« for premierministeren, der nu kan rejse til Bruxelles med et håb om en ny skilsmisseaftale. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jessica Taylor/Ritzau Scanpix

»Hun gjorde det!«

Sådan lyder én af overskrifterne på de britiske avisforsider onsdag morgen. Især de konservative britiske aviser hylder Theresa Mays resultat i Underhusets Brexit-afstemning tirsdag aften som en sejr.

Tirsdag aften stemte et flertal i Underhuset imod et såkaldt hårdt Brexit og for en genforhandling af det såkaldte nordirske backstop, som Theresa May nu også selv vil af med. Samtidig blev to forslag imod hende stemt ned, og dermed har hun fortsat styringen i Brexit-processen.

Det er dette, nogle britiske avisforsider kalder for en sejr, mens andre forudser, at Theresa May nu blot har et nyt nederlag i vente: EU har ikke tænkt sig at genforhandle skilsmisseaftalen.

Berlingske har igen set på de britiske avisforsider og giver her et overblik.

Den borgerlige avis The Daily Mail kalder tirsdagens afstemning for en »triumf« for premierministeren, der nu kan rejse til Bruxelles med et håb om en ny skilsmisseaftale. Avisen hæfter sig også ved, at et forslag fra oppositionslederen, Jeremy Corbyn, blev »knust« i afstemningen.

Fra The Daily Express hujes der lige så meget ad premierministeren, hvor der på forsiden med store bogstaver står: »Hun gjorde det!«

»Med en af de mest spektakulære kovendinger i politisk historie har vores ukuelige premierminister forenet sit parti og fået mandat til at rejse tilbage til Bruxelles med parlamentets fulde vægt bag sig,« skriver avisen.

Avisen nævner dog ikke, at EU allerede har afvist, at backstoppet kan genforhandles.

Det gør The Guardian til gengæld. Her lyder overskriften:

»May tager tilbage til Bruxelles, men EU siger: Intet har ændret sig.«

The Daily Mirror byder Mays skilsmisseaftale velkommen tilbage fra de døde – for nu. Her lyder det, at Storbritannien har et hårdt Brexit i vente 29. marts, hvis ikke Bruxelles giver sig på backstoppet.