Theresa Mays modstander: »Det er folket mod etablissementet - og vi spiller ikke efter deres regler«

Skillelinjerne er trukket klart op fra starten, lyder det fra Jeremy Corbyn, lederen af det største oppositionsparti, Labour. Det er folket mod etablissementet - og Labour vil ikke spille efter etablissementets regler, lyder det.

Arkivfoto: Premierminister og leder for De Konservative Theresa May (venstre) og leder for det største oppositionsparti Labour, Jeremy Corbyn (højre). Fold sammen
Læs mere
Foto: JOHN THYS, PAUL ELLIS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er udskrevet britisk valg til afholdelse 8. juni i år. Theresa May blev så træt af oppositionspartiernes modstand mod Brexit, at hun udskrev valg. Hun har siden bedt det britiske folk om at stole på hende, og sagt, at hun er kandidaten, der bedst kan sikre Brexit.

Nu melder oppositionens kandidat til premierministerposten, Jeremy Corbyn, sig på banen med sin første tale siden valget officielt blev udskrevet onsdag. Det er folket mod etablissementet - og Labour, som Corbyn leder, er folket, forstås.

»Skillelinjerne i dette valg kunne ikke være mere tydelige fra starten. Det er De Konservative, de privilegeredes parti og de rigeste mod Labour, partiet der går forrest for det arbejdende folk for at forbedre livet for alle. Det er etablissementet mod folket, og det er vores historiske pligt at sikre, at folket sejrer,« siger han.

De Konservative står til jordskredssejr ved det britiske valg. Det viser meningsmålinger, skriver Reuters. Men Jeremy Corbyn lægger sig ikke ned:

»Mange i medierne og etablissementet siger, at dette valg er en afgjort på forhånd. De tror, der er regler i politik, som gør, at hvis man ikke følger dem ved at lette på hatten for magtfulde folk og acceptere at tingene ikke rigtigt kan ændre sig, så kan man ikke vinde,« siger Corbyn.

»Men selvfølgelig vil de ikke have os til at vinde. Fordi, når vi vinder, er det folket, og ikke de magtfulde, der vinder. Sygeplejersken, læreren, den lille erhvervsdrivende, den omsorgsfulde, byggeren, kontorarbejderen, studenten vinder. Vi vinder alle. Det er etablissementet, der klager over, at jeg ikke spiller efter reglerne - og med det mener de deres regler. Vi kan ikke vinde, siger de, fordi vi ikke spiller deres spil,« siger han, og fortsætter angrebet på »etablissementet«.

»Vi passer ikke ind i deres hyggelige klub. Vi accepterer ikke, at det er naturligt for Storbritannien at blive regeret af en styrende elite, byen og skatteundragerne, og vi accepterer ikke, at det britiske folk bare skal tage, hvad de får, at de ikke fortjener bedre.«

Jeremy Corbyn uddyber, at han er stolt af, at han ikke spiller efter reglerne.

»Jeg spiller ikke efter deres (etablissementets, red.) regler. Og hvis en Labour regering bliver valgt den 8. juni, så vil vi heller ikke spille efter deres regler. Det er gårsdagens regler, bestemt af fejlslagne politikere og virksomhedseliterne, som vi burde sende til fortiden.«

Han fortsætter sit hårde angreb ved at sige, at Labour vil tage kampen op med de »hyggelige karteller, der hamstrer landets velstand til dem selv«.