Theresa Mays »katastrofale dag« endte i »tårer på bagsædet«: Her er de britiske avisforsider

Den går ikke længere. Theresa May bliver nu nødt til at træde tilbage, skriver de britiske aviser nærmest enstemmigt torsdag.

Ifølge The Times forbereder Theresa May sig på at sige op efter mytteri i kabinettet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Toby Melville/Ritzau Scanpix

På de fleste af torsdagens britiske avisforsider sidder Theresa May med tårer i øjnene og stirrer ud gennem et bilvindue. Og på de fleste britiske avisforsider er dette billede akkompagneret af en tekst om, at hun er færdig som premierminister.

Også selv om Theresa May endnu ikke er trådt tilbage. For med hendes nye bud på en skilsmisseaftale, som premierministeren præsenterede for Underhuset tirsdag, har der lydt store protester både fra oppositionen og især fra hendes eget konservative parti. Onsdag trådte Andrea Leadsom, der er leder af Underhuset, tilbage i protest mod Mays forslag.

Berlingske bringer her en gennemgang af forsiderne.

Daily Mirror har billedet af den tårevædede Theresa May på forsiden. Avisen sammenligner billedet med et lignende et af Margaret Thatcher, som blev blev taget, dengang hun måtte træde tilbage. Billedet er fra 1990 og bragt på forsiden med overskriften: »Tårer på bagsædet«.

Derfor har Theresa Mays billede fået overskriften: »Tårer på bagsædet II«.

The Sun bringer samme billede på sin forside, og også her lyder det, at Theresa May er klar til at forlade posten som premierminister.

Avisen skriver, at hun har trætte øjne og er isoleret i Downing Street nr. 10 – den britiske premierministers adresse.

The Guardian dropper billedet af den tårevædede premierminister og bringer i stedet et billede, hvor Theresa May ser ud til at være i godt humør, men bag et gitterhegn. May har »barrikaderet« sig i Downing Street, lyder det i overskriften – og hun klamrer sig til magten.

Sådan kan hun ikke fortsætte. Enten må hun træde tilbage, eller også vil hun blive smidt ud af sine egne, forudser avisen.

Hos The Daily Telegraph er det ikke Theresa May, der pryder forsiden, men i stedet Andrea Leadsom, der gik af som leder af parlamentets Underhus i protest mod May. Ifølge overskriften er May »belejret« i Downing Street, mens kabinettet gør oprør mod hende.

Men det er ikke alt. Forsideartiklen er flankeret af en kommentar, der virkelig kommer efter Theresa May. Hun er »skrøbelig«, »færdig«, »ynkværdig«, uden værdighed og forstand, fremgår det af kommentaren.

»Kvinden, som har higet efter dette job, siden hun var en lille pige, er blevet gal af omfanget af egne fejl,« skriver avisen.

Ifølge The Times forbereder Theresa May sig på at sige op efter mytteri i kabinettet.

Her er det ikke May selv, der er årsagen til problemet, men hendes kaotiske partifæller, som har vendt sig mod hende.

Vi slutter, hvor vi begyndte, for også hos Daily Mail er det billedet af en tilsyneladede tårevædet og klatøjet Theresa May, der er på forsiden. Her lyder det i overskriften, at premierministeren er »ved vejs ende« – og allerede i morgen vil annoncere, hvornår hun går af.

Daily Mail ser tilbage på en »katastrofal dag« for May, hvor der er blevet stukket med knive, og Andrea Leadsom er gået af.