Theresa May til Trump: Bland dig uden om

Trump kunne ikke lade være med at blande sig i bombeangrebet i London - og han skal holde sit tankespind for sig selv, siger briterne nu.

Donald Trump tweetede, at britisk politi på forhånd kendte gerningsmændene - »det er rent tankespind,« siger politiet. Det hjælper os ikke, siger Theresa May. Fold sammen
Læs mere
Foto: MIKE THEILER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Umiddelbart har togbomben i London ikke meget med den amerikanske præsident at gøre.

Men det er ikke desto mindre lykkedes præsident Trump at placere sig selv midt i begivenhederne og ikke på en måde, som briterne er begejstrede for.

Donald Trump udsendte således tidligere i dag et tweet, hvor han skrev:

»Endnu et terrorangreb i London fra taberterrorister. De er syge og retarderede mennesker, som Scotland Yard allerede havde i kikkerten.- Vi skal være proaktive,« skrev han.

Han hævdede med andre ord at vide hvem, gerningsmændene var - og også at britisk politi kendte dem på forhånd.

Hans tweet fik et stort spil i både britisk og amerikansk presse, og til sidst gik Scotland Yard i London ud med et dementi. Trumps tweet »hjælper os ikke,« hed det, og hans ord er udtryk for »rent tankespind.«

Den britiske premierminister, Theresa May, havde heller ikke  meget godt at sige til sine amerikanske fælle. »Jeg mener aldrig, at det hjælper nogen at spekulere i en verserende efterforskning,« sagde hun i et interview med BBC.

Det er en relativ barsk irettesættelse fra Theresa May og til Donald Trump, som hun ellers altid har gjort sig stor ulejlighed for at være på god fod med.