The Washington Post revser Trump: »Han er en direkte trussel mod USAs demokrati«

En amerikansk avis hagler i dens leder Donald Trump ned, og det er tilsyneladende noget, der går som varmt brød på de sociale medier. Flere end 21.000 har liket fortællingen om, at Trump er en arrogant løgner, der fører politik på mavefornemmelse og fordomme.

Donald Trump beskyldes, i den amerikanske avis The Washington Post, for at være en arrogant løgner, der er »en direkte trussel mod USA's demokrati«. Fold sammen
Læs mere
Foto: ALEX WONG
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Donald Trump lyver, han er arrogant og så er han en »en unik og aktuel fare« for USA.

Så hård medfart giver den amerikanske avis The Washington Post erhvervsmanden Donald Trump i avisens leder for et par dage siden.

Den 20. juli blev det officielt, at Donald Trump er manden, som Republikanerne må sætte deres penge på, men det går The Washington Post tilsyneladende ikke:

»Indtil nu har Donald Trump været Repulikanernes problem, men i denne uge blev det nationens udfordring at konfrontere og overvinde ham.«

De postulerer, at han ikke har nogen politisk erfaring, at han er en løgner, arrogant og hamrende uvidende, og at han fører han politik på fordomme og mavefornemmelser, hvor de fleste af dem er forkerte.

»Han er en direkte trussel mod USAs demokrati.«

Det opsigtsvækkende opslag har i skrivende stund mere end 21.000 likes, mens 12.059 har delt det, og 1786 har ladet en kommentar falde på Facebook.

Selvom The Washington Post er en anerkendt og prisvindende avis, giver Donald Trump ikke meget for deres dækning af sin kampagne.

Allerede for halvanden måned siden var han ude med riven efter avisens journalister, som han da kaldte »falske og uærlige«, og i fremtiden vil de ikke længere få pressekreditering til hans valgarrangementer.

Den mest populære kommentar er fra en fyr, som sammenligner Republikanerne præsidentkandidat Donald Trump med den tyske diktator Adolf Hitler.

Alt imens deles artiklen ivrigt med tekster som »Hej Trump-vælgere, læs dette. Der er mange grunde til, at I ikke skal stemme på denne mand.« og »Dette er måske en af de mest rationelle og faktuelt korrekte artikler, der er skrevet om Hr. Trump. GUD hjælpe USA, hvis han bliver præsident«.

Man skal spejde langt for at finde dem, men de findes… Altså de mennesker, der erklærer sig uenige med The Washington Posts analyse og forsvarer Donald Trump.

Af disse udråb forlyder det, at det ikke er noget nyt, at »The Washington Posts dækning er skævvredet og mod Trump.«