»The Hoff« fylder 60

»Baywatch« var nær ikke blevet til noget, men David Hassselhoff sikrede sig rettighederne til TV-serien og er i dag god for 100 millioner dollars. I dag fylder han 60 år.

Foto: David Livingston
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Amerikaneren med de tyske aner er en mand, der deler vandene. Som stjerne i 80’ernes og 90’ernes mest populære TV-serier og som musiker har han på en gang vundet fans verden over og er blevet genstand for latterliggørelse blandt komikere og på internettet.

Men med en formue på over 100 millioner dollars er det muligvis ham, der ler bedst. I morgen kan han fejre sin 60 års fødselsdag.

David Michael Hasselhoff fik sin første større rolle i 1975 som Dr. William »Snapper« Foster i sæbeoperaen »The Young and the Restless«. Her blev han hængende, indtil han i 1982 fik hovedrollen i kultserien »Knight Rider«, hvor han som Michael Knight bekæmpede forbrydere med hjælp fra den kunstigt intelligente bil K.I.T.T.

Serien gjorde ham til megastjerne både i USA og Europa, og med den nyvundne popularitet i ryggen lancerede han sin musikalske karriere i 1985.

Musikken spillede for døve øren i hjemlandet, mens det tysktalende Europa forelskede sig i The Hoffs poprockede 80’erlyd.

Populariteten i Tyskland nåede nye højder, da han i 1989 udsendte albummet og singlen »Looking for Freedom«, og nytårsaften 1989 fremførte han nummeret stående på den faldne Berlinmur.

1989 blev også året, hvor Hasselhoff første gang optrådte i livredderserien Baywatch. Serien blev pillet af skærmen efter en sæson, men The Hoff troede på projektet og købte rettighederne og producerede selv de næste sæsoner.

Over det følgende årti gik serien sin sejrsgang verden over, godt hjulpet af seriens faste, gudesmukke badenymfer og strandløver - ofte i løb hen over stranden i slowmotion.

Efter livredderserien genfandt Hasselhoff en gammel kærlighed til teatret. I 2000 debuterede han på Broadway i titelrollen i »Jekyll & Hyde« og bl.a. Mel Brooks’ kultsucces »The Producers«. Sideløbende har man set ham som dommer i TVs »America’s Got Talent« og den engelske pendant, »Britain’s Got Talent«.

I samme periode har offentligheden også lært om stjernens problemer med alkohol. I 2007 dukkede den famøse video op på internettet, hvor en meget beruset Hasselhoff i bar overkrop spiser en burger fra gulvet. Hasselhoff har siden været i behandling, og på trods at rygter om tilbagefald synes han at være på rette kurs med rollen som Kaptajn Klo i en opsætning af Peter Pan i England.