Thailandske vælgere godkender forfatningsændring

Thailands premierminister, Surayud Chulanont, siger, at militærjuntaens forslag til ny forfatning er godkendt ved en folkeafstemning søndag.

En ny forfatning i Thailand er blevet godkendt ved en folkeafstemning, siger premierminister Saryud Chulanont, som blev udpeget til posten af den militærjunta, der afsatte tidligere premierminister, rigmanden og den korruptionsanklagede Thaksin Shinawatra.

- Deltagelsen er over de nødvendige 50 procent, og forfatningsforslaget er godkendt, sagde Saryud Chulanont.

Han kom med udtalelsen en halv time efter, at valgstederne lukkede, og før prognoser var kendt. Men han henviste til en valgstedsmåling, der viste, at 68 procent havde sagt ja for forfatningsforslaget.

Holder premierministerens forudsigelse, vil forslaget blive sent til kongen til endelig godkendelsen i slutningen af august.

Afstemningen blev holdt næsten et år efter, at militæret afsatte Thaksin Shinawatra ved et militærkup. Forfatningsudkastet vil føre til en begrænsning af politikernes magt, men også til et parlamentsvalg senere i år.

Surayud gentog sit løfte om, at der holdes parlamentsvalg i Thailand inden nytår, efter at den ny forfatning er godkendt.

/ritzau/