Thailændere vil af med leder efter ringe coronahåndtering

Demonstranter i bil og til fods kræver premierministers afgang på grund af hans håndtering af pandemien.

Demonstranterne spærrede veje med biler og motorcykler under en protest søndag i Thailands hovedstad, Bangkok. Anuthep Cheysakron/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tusindvis af mennesker har søndag demonstreret i biler og på motorcykler i Bangkok mod den thailandske regerings håndtering af coronakrisen.

I den forbindelse har der natten til mandag været sammenstød mellem politi og demonstranter, efter at demonstranterne affyrede fyrværkeri og kastede med projektiler.

Politiet brugte omvendt gummikugler, tåregas og vandkanoner mod demonstranterne.

Det thailandske politis brug af sådan nogle våben er blevet mere og mere almindelig den seneste tid, efter at flere demonstrationer er brudt i kølvandet på landets hidtil værste coronaudbrud under pandemien.

Overfyldte hospitaler og en langsom udrulning af vacciner kombineret med økonomiske udfordringer fra flere ugers nedlukning har gjort dele af befolkning vrede.

Demonstranterne kræver, at premierminister Prayuth Chan-ocha og hans regering går af.

Af frygt for smittespredning har demonstranterne taget biler og motorcykler i brug ved demonstrationen søndag.

Der blev søndag arrangeret mindst tre demonstrationer i den thailandske hovedstad. En af dem fandt sted ved byens berømte shoppingcenter, der har stået tomt i ugevis på af nedlukningen.

Indtil videre er tre personer blevet anholdt i forbindelse med sammenstødene. Det oplyser politiet søndag aften dansk tid.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters er mere end 130 mennesker blevet anholdt i sidste uge i protester mod regeringen.

Der har også været demonstrationer i andre thailandske byer, herunder i feriebyen Pattaya og Chiang Mai i den nordlige del af landet.

Fredag registrerede Thailand 23.418 nye smittetilfælde. Det var det hidtil højeste antal på et enkelt døgn.

Siden pandemiens begyndelse har Thailand registreret 907.000 smittede og 7552 coronarelaterede dødsfald ifølge Johns Hopkins University. Der bor omkring 70 millioner i Thailand.

/ritzau/AFP