Texas-skoleskyders mor beder om forladelse: »Tilgiv mig, tilgiv min søn«

Salvador Ramos »havde sine grunde« til at begå det næstmest dødelige skoleskyderi i USAs historie, siger hans mor. Men hendes ord vækker harme.

Ofrene for skoleskyderiet mindes med blomster, lys, billeder og kors foran skolen i Uvalde, hvor Salvador Ramos skød og dræbte 21 mennesker. Fold sammen
Læs mere
Foto: MARCO BELLO/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

18-årige Salvador Ramos tog tirsdag livet af 19 fjerdeklassesbørn og deres to lærere på Robb Elementary School i Uvalde. Tilbage står hans mor helt rådvild.

»Tilgiv mig, tilgiv min søn. Jeg ved, at han havde sine grunde,« sagde Adriana Reyes fredag til den spanske tv-station Televisa ifølge CNN.

Fra sin bil sætter hun grædende ord på den tragedie, der har ramt Texas, og som har givet nyt brændsel til den betændte debat om USAs liberale våbenlovgivning.

»Han havde sine grunde til at gøre, hvad han gjorde. Døm ham ikke. Jeg ønsker kun, at de uskyldige børn, der døde, skal tilgive mig,« lyder det fra moren.

Adspurgt hvilke »grunde« Ramos skulle have for at udføre det næstmest dødelige skoleskyderi i USAs historie, svarer Adriana Reyes:

»For at komme tættere på de børn i stedet for at tænke på alle de andre dårlige ting. Jeg har ingen ord. Jeg ved det ikke.«

»Han havde sine grunde???«

Morens grådkvalte bøn om tilgivelse bliver dog ikke taget lige godt imod. Hos mange vækker det vrede, at Adriana Reyes mener, at sønnen »havde sine grunde«.

Blandt andre Donald Trumps søn, Donald Trump Jr., retter hård kritik af moren, som han beskylder for at komme med dårlige undskyldninger.

»Han havde sine grunde??? Fuck dig!!! Det er så meget af problemet i vores samfund. Der er altid en forbandet undskyldning og ingen ansvarlighed, og vi må ikke sige noget om det«, skriver Donald Trump Jr. på Twitter.

Aggressiv? Ja. Monster? Nej

18-årige Salvador Ramos blev efter knap en time på skolen selv dræbt af politiet.

Inden Ramos nåede hen til skolen, skød han også sin bedstemor. Hun er ifølge politiet i stabil tilstand på hospitalet.

Han er mistænkt for at have købt to halvautomatiske rifler kort efter sin 18 års fødselsdag. Adriana Reyes har tidligere fortalt, at hun ikke var bekendt med, at hendes søn havde købt våben.

I et interview med amerikanske ABC News siger Adriana Reyes, at hendes afdøde søn »ikke var et monster«, men hun erkender samtidig, at han kunne »være aggressiv«.

»Vi har alle en vrede i os, og nogle mennesker har det mere end andre«, siger Adriana Reyes om sin søns handlinger.

Hun har gentagne gange udtrykt sin sympati til de dræbte og deres familier.