Terrormistænkt anholdt af belgisk politi

Belgisk politi har anholdt flere mistænkte for angrebene i Bruxelles. En af dem kan være "manden med hatten".

Specialstyrker i Bruxelles 26. marts i forbindelse med efterforskningen af terrorangrebet i den belgiske hovedstad, der trækker tråde til Paris, som blev ramt november 2015. Fold sammen
Læs mere
Foto: KENZO TRIBOUILLARD
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bruxelles: Mohamed Abrini, der er mistænkt for at være involveret i terrorangrebet i Paris i november, er anholdt i Bruxelles.

Det rapporterer de belgiske tv-stationer VRT og RTBF. Det er ifølge nyhedsbureauet AFP bekræftet af en kilde ved politiet.

Den belgiske statsanklager skriver i en kort meddelelse blot, at der er foretaget flere anholdelser i forbindelse med sidste måneds angreb i Bruxelles, men sætter ikke navn på de anholdte, skriver Reuters.

Anklageren nævner heller ikke, om der blandt de anholdte er folk, der er eftersøgt for Paris-angrebene.

Ifølge VRT kan Mohamed Abrini være "manden med hatten", der på overvågningsbilleder fra Zaventem-lufthavnen i Bruxelles 22. marts går side om side med Ibrahim El Bakraoui og Najim Laachraoui.

Belgisk politi har udpeget de to som de selvmordsbombere, der dræbte mindst 15 personer i lufthavnen.

På nuværende tidspunkt vil anklagemyndigheden imidlertid ikke oplyse meget mere i sagen, skriver den belgiske avis L'Echo.

Anklagemyndigheden oplyser ikke, hvor og hvornår anholdelserne har fundet sted. VRT skriver på sin hjemmeside, at anholdelsen af Mohamed Abrini fandt sted i Bruxelles-bydelen Anderlecht.

Ifølge tv-stationens oplysninger er en person, der er identificeret som Osama K., ligeledes anholdt.

Den 31-årige belgisk-marokkaner Mohamed Abrini har været på listen over Europas mest eftersøgte, siden han blev set på et overvågningskamera sammen med Salah Abdeslam to dage inden angrebene i den franske hovedstad 13. november sidste år.

Belgiske myndigheder udsendte 24. november en international arrestordre på Abrini og betegnede ham som "farlig og formentlig bevæbnet".

Abdeslam er en af de mistænkte hovedmænd til Paris-angrebet. Han blev anholdt i Bruxelles i midten af marts - fire dage inden selvmordsbombere slog til mod den belgiske hovedstad.

Den franske anklagemyndighed arbejder på at få Abdeslam udleveret til retsforfølgelse i Frankrig.

Ifølge en anden belgisk tv-station, RTBF, skal yderligere en mistænkt være anholdt. Det kan dreje sig om den person, der er set sammen med Khalid El Bakraoui på metrostationen Pétillon i Bruxelles, rapporterer RTBF.

Khalid El Bakraoui sprængte sig selv i luften på metrostationen Maalbeek godt en time efter bombesprængningen i Zaventem-lufthavnen.

/ritzau/Reuters