Terroristen i Christchurch blev sigtet for mord på en kvinde – men hun er stadig i live

Politiet undskylder nu deres fejl over for kvinden, som de fejlagtigt erklærede død i deres første sigtelse mod den 28-årige formodede gerningsmand bag terrorangrebet i Christchurch.

En muslim beder ved mindesmærket for de mange muslimer, der blev dræbt i terrorangrebet ved Al Noor-moskeen i Christchurch, New Zealand. 50 personer blev dræbt, og yderligere 50 blev såret, da en 28-årig højreorienteret hvid nationalist angreb to moskeer i byen. Fold sammen
Læs mere
Foto: MICK TSIKAS

Politiet i Christchurch har begået en alvorlig fejl. I en sigtelse mod den formodede gerningsmand bag terrorangrebet mod to moskeer i New Zealands tredjestørste by har politiet anklaget den 28-årige for at have dræbt en kvinde – der slet ikke er død.

Det skriver New Zealand Herald.

Kvinden, som New Zealand Herald ikke kender navnet på, var til stede, da den 28-årige formodede gerningsmand åbnede ild i de to moskeer og dræbte over 50 mennesker. Men hun blev altså ikke dræbt, sådan som den første sigtelse påstår.

»Der blev begået en fejl i den første sigtelse, som blev forberedt til den første rettergang mod manden, der er sigtet for mord i forbindelse med terrorangrebene i Christchurch,« fortæller en talskvinde fra politiet til New Zealand Herald:

»Vi har talt med den person, som fejlagtigt er nævnt i sigtelsen, og undskyldt.«

Politiet forklarer til New Zealand Herald, at man undskylder, hvis det har forvoldt skade hos de pårørende, at kvinden var listet som dræbt i sigtelsen. Sigtelsen er dog aldrig blevet offentliggjort.

Nu skal sigtelsen rettes til, inden den 28-årige igen skal for retten 5. april. Det vil formentlig ingen forskel gøre for sagen, at sigtelsen skal rettes. Det er desuden forventet, at der vil blive rejst yderligere sigtelser og tiltaler mod den 28-årige mand.

50 personer blev dræbt i terrorangrebene, da den 28-årige formodede gerningsmand bevægede sig ind i to moskeer med et kamera i panden og åbnede ild.

Han har i et 74 siders langt manifest bestående af konspirationsteorier og hadefulde påstande om indvandrere, flygtninge og muslimer selv forklaret, at hans terrorangreb var inspireret af hvide nationalister og terrorister som Anders Behring Breivik, der i 2011 dræbte 77 personer i terrorangrebet på Utøya.