Tennessee-skyderi efterforskes som terror

Gerningsmanden, der torsdag skød og dræbte fire marinesoldater i byen Chattanooga, inden han selv blev skudt, handlede »brutalt« og »skamløst«, udtaler politiet, der efterforsker skudattentatet som terror.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA: Det var en terrorhandling, da en bevæbnet mand torsdag aften dansk tid åbnede ild mod to militære bygninger i byen Chattanooga i den amerikanske delstat Tennessee og skød og dræbte fire marinesoldater.

Det udtaler lokale embedsmænd ifølge nyhedsbureauet Reuters.

»Vi behandler episoden som en handling af terrorisme,« siger den amerikanske statsadvokat i den østlige del af Tennessee til Reuters.

Gerningsmanden, der selv blev skudt og dræbt af politiet under skudepisoden, handlede ifølge Chattanoogas politimester Fred Fletcher »brutalt« og »skamløst«, da han skød soldaterne under skudepisoderne ved henholdsvis et militært rekrutteringscenter og et center for den amerikanske flåde. Gerningsmanden menes at have boet i området, udtaler det lokale politi, og ifølge flere internationale medier var han 24 år gammel.

Ved den første episode skød gerningsmanden mod et militært rekrutteringscenter. Derefter kørte han ti kilometer videre til et andet militært center, hvor han også begyndte at skyde.

Pentagon har bekræftet, at fire militærfolk er blevet dræbt, og den amerikanske flåde har bekræftet, at der er tale om marinesoldater, og at yderligere en person er såret.

Navnene på de dræbte soldater vil blive offentliggjort, når familierne er underrettet, lyder det i en skriftlig erklæring fra Pentagon.