Tempel-morderen skød sig selv

Det var ikke politiet, som dræbte den 40-årig mand, der søndag gik amok i et Sikh-tempel i Wisconsin.

Ofrene for Oak Creek-skyderiet mindes. Fold sammen
Læs mere
Foto: Darren Hauck
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den 41-årige Wade Michael Page, som ifølge politiet skød og dræbte seks personer og sårede tre i et Sikh-tempel i staten Wisconsin i USA, blev ikke som hidtil antaget dræbt af politiets kugler.

FBI meddeler nu, at den 41-årige Page døde af et selvforskyldt skudsår i hovedet. Forinden var han dog blevet ramt i maven af en betjent, der var dukket op på gerningsstedet.

Yderligere inden da havde Wade Michael Page skudt den først ankomne betjent på stedet ni gange med et håndvåben. Ved et mirakel overlevede den hårdt sårede betjent.

FBI betragter masseskyderiet som national terror og efterforsker stadig sagen.

Wade Michael Page var tidligere krigsveteran og havde ifølge politiet racistiske tendenser, der kan have været motivet for tragedien.

De seneste dage er det blandt andet kommet frem, at han var forsanger i et white pride-rocband.

Politiet har nu anholdt Pages eks-kæreste og sigtet hende for ulovlig våbenbesiddelse. Hun er dog ikke mistænkt for at have noget med selve skyderiet at gøre, skriver CNN.

Tirsdag kommenterede præsident Barack Obama skyderiet, som fandt sted i byen Milwaukee. Han udtrykte sin dybeste medfølelse med de efterladte og sårede og opfordrede til sammenhold.

- Det er meget vigtigt for os at gentage endnu engang, at i dette land - uanset hvordan man ser ud, hvor man kommer fra, hvem man tilbeder - er vi ét folk, sagde Obama.