Telefonregning på 300 sider

iPhone-ejere i USA får regningerne leveret i kasser.

Justine Ezarik i sin video på YouTube. Fold sammen
Læs mere

Et oprør har rejst sig i USA, hvor ejere af Apples nye super-telefon, iPhone, får regninger, der nogle gange løber op i flere hundrede sider.

Den 23-årige Justine Ezarik fra Pittsburgh er blevet så fortørnet over størrelsen på regningerne fra telefonudbyderen, AT&T at hun har lavet lavet en video af regningen,, der for en måneds forbrug løb op på 300 sider. Videoen er allerede blevet vist mere end tre mio. gange.

Hun slutter videoen med et slogan: "Red en skov - brug elektroniske regninger."

AT&Ts regninger er så voluminøse fordi de afspejler alle handlinger og begivenheder, der finder sted på netværket - også selv om der ikke kræves nogen betaling.

Mange registreringer finder f. eks. sted hvis der har forekommet en data-transmission - hvilket vil sige at iPhone er logget på internettet. Og det på trods af, at iPhone-ejerne har ubegrænset gratis adgang til nettet.

Justines oplevelser er langt fra enestående. Adskillige bloggere beretter om tilsvarende oplevelser.

Onsdag sendte AT&T så en besked rundt til iPhone-kunderne, at fra slutningen af september får de nogle mindre regninger.

"Vi forenkler Deres regninger og fjerner nogle udspecificeringer," fremgik det af beskeden til iPhone-kunderne i følge Times Online.

For dem, der vil i detaljen, kan iPhone-kunderne se alle specifikationerne online, og kan betale sig for fortsat at få regningen tilsendt. I kasser.

IPhone kom på det amerikanske marked i juni og forventes til Europa mod slutningen af året.