Teknisk fejl lukker stor London-lufthavn

Luftrummet over London er i øjeblikket lukket for al flytrafik.

Sådan ser det ud over London, når man kigger på FLIGHTRADAR Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

STORBRITANNIEN:

De mange tusinde passagerer, der i øjeblikket befinder sig i fly eller terminalerne omkring Londons lufthavne, må væbne sig med tålmodighed.

En teknisk fejl hos et kontrolcenter har lagt alt lufttrafik død over den engelske hovedstad - foreløbig regner man med, at trafikken bliver åbnet igen klokken 20.00 dansk tid fredag aften.

Der har været tvivl om, hvorvidt man reelt har indstillet al lufttrafik, eller om den tekniske fejl blot har ført til restriktioner. Ifølge NATS, der kontrollerer lufttrafikken i det meste af England, har man blot indført restriktioner, men hos hovedstadens største lufthavn, Heathrow, holder man i øjeblikket alle fly på jorden, mens en af de andre store lufthavne i byen, Gatwick, melder om massive forsinkelser.

Det er ventet, at problemerne i London kan medføre massive forsinkelser på flyruter verden over, eftersom den britiske hovedstad er et den globale lufttrafiks knudepunkter.

De seneste meldinger lyder dog på, at de tekniske problemer skulle være løst, men at der fortsat vil gå en rum tid, før man er parate til at lade fly lande og lette igen.

BNB