Tegner lukkede gerningsmænd ind

Tegneren Corinne Rey fortæller, at hun blev truet til at trykke sin adgangskode, så gerningsmænd fik adgang til magasinet Charlie Hebdo, der onsdag blev udsat for et voldsomt attentat.

Læs mere
Fold sammen

Tegneren Corinne Rey fra det franske satiremagasin Charlie Hebdo fortæller om sit uhyggelige møde med de gerningsmænd, der onsdag formiddag skød og dræbte 12 personer på magasinets hovedkontor i Paris.

Tegneren fortæller til den franske nyhedsside L’Humanité.fr, at hun skulle hente sin datter fra vuggestue, da hun pludselig blev antastet af to hætteklædte og bevæbnede mænd, da hun nåede til Charlie Hebdos indgang. Mændene truede hende brutalt.

»De ville ind. Jeg trykkede koden. De skød mod Wolinski og Cabu (tegner Georges Wolinski og tegner Jean Cabut, red.). Det varede fem minutter. Jeg søgte tilflugt under et skrivebord. De snakkede perfekt fransk og nævnte al-Qaeda,« fortæller hun.

Politikere og verdensledere har fordømt attentatet, der har kostet 12 personer livet og såret omkring 20. Fire er af de sårede svæver fortsat mellem liv og død, skriver avisen Le Monde.

Blandt de dræbte er Charlie Hebdos chefredaktør, Stéphane Charbonnier, der går under navnet Charb, og tre af magasinets tegnere. De blev angrebet under formiddagens redaktionsmøde, hvor i alt tre tungt bevæbnede mænd skød vildt omkring sig.

Nabobygninger og politibiler blev også beskudt af gerningsmændene, der flygtede i en mindre sort Citröen. Et stykke fra gerningsstedet skiftede gerningsmændene bil, og de er fortsat på fri fod.

Paris er sat i højeste alarmberedskab, og omkring 3.000 politimænd er i aktion. Premiereminister Manuel Valls har aktiveret det tværministerielle krisesamarbejde, mens præsident Francois Hollande har fastslået, at der er tale om et terrorangreb.

Ved gerningsstedet bliver berørte og pårørende trøstet og støttet af personale fra Røde Kors, skriver Le Monde.

Magasinet Charlie Hebdo har gjort sig bemærket ved at have genoptrykt de Muhammed-tegninger, der blev offentliggjort i Jyllands-Posten i 2005. Desuden har magasinet bragt egne satiriske tegninger af Muhammed.