Tegner bag ny Muhammed-forside: Terrorister mangler humor

Tegneren Renald Luzier, der har tegnet profeten Muhammed på forsiden af det nye nummer af magasinet Charlie Hebdo, forklarer sit valg.

Den franske tegner Renald Luzier, aka Luz, til venstre, holder den nye udgave af det satiriske ugeblad, Charlie Hebdo. Fold sammen
Læs mere
Foto: MARTIN BUREAU

FRANKRIG: »Jeg havde lyst til at tegne denne karakter. Muhammed er min karakter. Og ovenover skrev jeg, at »alt er tilgivet«, og så græd jeg... Og så havde vi den forpulede forside.«

Sådan beskriver Renald Luzier, kendt under kunstnernavnet Luz, processen omkring tilblivelsen af forsiden til det nye nummer af satiremagasinet Charlie Hebdo, der udkommer onsdag.

På trods af terrorangrebet mod magasinet i sidste uge, hvor flere medarbejdere blev dræbt, kommer et nyt nummer på gaden onsdag. Og selv om gerningsmænden bag terrorangrebet begrundede deres handling med satiremagasinets krænkende tegninger af Muhammed, har bladet altså valgt at tegne profeten igen.

De overlevende medarbejdere holdt tirsdag pressemøde, hvor Renald Luzier forklarede, hvilke tanker han har gjort sig i forbindelse med sin tegning.

»Jeg beklager, at vi igen har tegnet ham, men den Muhammed, vi har tegnet, er frem for alt en mand, der græder,« sagde Renald Luzier, og tilføjede:

»Jeg har ingen bekymringer angående forsiden. Simpelthen fordi, jeg mener, at folk er kloge. Vi har tillid til folks intelligens. De folk, som har begået dette attentat mangler simpelthen humor«.

Magasinet udkommer i tre millioner eksemplarer mod et normalt oplag på omkring 60.000. Ud af dem vil foreløbig 300 blive sendt til Danmark, oplyser distributøren Bladkompagniet. Desuden vil det nye magasin blive oversat til engelsk, arabisk og tyrkisk, skriver AFP.