Teenager slår Twitter-rekord og vinder gratis »chicken nuggets« i et år

Med 3,5 millioner delinger har 16-årige Carter Wilkerson fra USA sat ny rekord på det sociale medie Twitter. Det har givet ham gratis chicken nuggets i et år.

Foto: JIM WATSON. Med 3,5 millioner delinger har 16-årige Carter Wilkerson fra USA sat ny rekord på det sociale medie Twitter. Det har givet ham gratis chicken nuggets i et år.
Læs mere
Fold sammen

Delinger på sociale medier har værdi - for såvel den offentlige samtale som for deleren som for det sociale medie. Men hvad er det, der gør, at vi deler ting med hinanden? Handler det om at vise, at vi er i live, eller handler det om at få nogen ned med nakken? På Twitter handler det om 140 tegn, der bliver skamlæst og kommenteret, og så har du en internet-sensation eller et års forbrug af friteret kylling.

For hvad end algoritmerne fortæller og bestemmer, om hvornår vi bliver eksponeret for indhold på indhold sociale medier, så skal 16-årige Carter Wilkerson nok blive træt af kylling.

Det hele startede som en spøg:

Carter Wilkerson spurgte i et tweet fastfood-kæden Wendy's, hvor mange delinger, der skulle til, før de ville give ham et års forbrug af chicken nuggets.

Hvis du ikke ved, hvad chicken nuggets er, fordi du læser Berlingske, og ikke går synderligt ofte på fastfood-restauranter, så er det små stykker indbagt og friteret kyllingkød. Den præcise udskæring af kyllingen, der bruges, kendes ikke.

This template (BMExternalArticleBundle:Content\ExternalArticle:Embedded/small.html.twig) should be overridden!

Nå, men fastfood-kæden svarer tilbage på Carter Wilkersons tweet, at det vil kræve 18 millioner delinger at få gratis nuggets i et år.

Sådan så korrespondancen mellem Wendys og Carter Wilkerson ud:

18 millioner delinger er vanvittigt meget. Det mest delte tweet nogensinde havde omkring 3,4 millioner delinger og var talkshow-værten Ellen Degeneres ikoniske selfie fra Oscar-uddellingen, hvor hun poserer sammen med et væld af kendisser. Den rekord er nu blevet slået af et ønske om gratis chicken nuggets, men det vender vi tilbage til.

For de 18 millioner delinger slår ikke Carter Wilkerson ud, han skriver derimod til Wendys, at de kan anse de 18 millioner som »gjort«.

Han deler derfor korrespondancen mellem ham og Wendys med følgende budskab:

»Hjælp mig. En mand har brug for sine nuggets.«

Det er den 6. april 2017. Siden er der løbet meget vand under broen eller mange dellinger gennem cyberspace, og den 9. maj var det så officielt:

Carter Wilkersons ønske om hjælp til at skaffe ham et års forbrug af chcken nuggets er i følge Twitter selv det mest delte tweet nogensinde med 3,5 millioner delinger.

Og det var nok for Wendys:

Wendy siger, at de selvfølgelig vil give ham gratis chicken nuggets i et år, selv om han er langt fra de 18 millioner dellinger, restaurantens oprindeligt havde krævet. Wendys siger også, at de ville donere 100.000 dollars i hans navn til »Dave Thomas Foundation for Adoption«.

Så Carter Wilkerson skal nok nå at blive træt af kylling.