Teenager scorer på smørkrise

En teenager i Norge har tjent næsten 2000 kroner på få hundrede gram smør.

Smør er blevet en eftertragtet vare på norske køb- og salgsider på nettet. I denne annonce fra Finn.no, der svarer til danske dba.dk, løber smørret op i 900 norske kroner kiloet. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Desperate husmødre i Norge er tilsyneladende villige til at betale næsten hvad som helst for at kunne bage årets julegodter. Det kan man konstatere ved at tjekke internetportalen Finn.no, der svarer til dba.dk.

Her er pakkevis af fortrinsvis svensk og tysk smør til salg, og selv om mange af priserne ligger omkring "kun" 200-300 kroner for 500 gram, kan 18-årige Stian Tveite fortælle en anden historie.

Han har solgt smør til en kilopris på cirka 5.000 kroner.

- Jeg er chokeret over, hvor desperate folk er efter smør, siger han til Bergens Tidende på nettet.

Ideen til at lægge smør til salg på nettet, fik han da han og en ven faldt over 30 små portionspakker med smør i skolens kantine. I mandags oprettede han derfor en annonce på Finn.no.

Hver pakke indeholder 12 gram smør, og dem lagde han til salg for 60 kroner stykket.

- Annoncen var som udgangspunkt en spøg, men folk som ønskede at købe smøret, fik lov til det, siger Stian Tveite.

Kimet ned

Han havde egentlig ikke regnet med at kunne sælge de små pakker til den pris, men han er blevet kimet ned.

- Hver dag har ti personer ringet til mig. Jeg har fået snesevis af sms’er hver dag. Nogen af dem har selvfølgelig undret sig over, om jeg mente det alvorligt. Men jeg har jo faktisk solgt alle pakkerne, siger han til avisen.

Det er kvinder, der har været mest ivrige for at besvare hans annonce.

- Lige før jeg havde udsolgt, var der en dame, der ringede til mig. Hun fortalte, at det var en stor krise for hende, og at hun simpelthen bare måtte købe smør. Jeg havde kun fire små portionspakker tilbage, og hun købte dem alle for 250 kroner, siger han og supplerer, at det skulle bruges til julebagværk. 

Stian Tveite er ikke ene om at sætte smør til salg på nettet. Nogen har lagt åbnede pakker til salg.

I et forsøg på at løse problemet har nordmændene fjernet den høje told på 25 kroner per kilogram smør, der ellers skal beskytte det norske marked mod udenlandsk smør.