Teenageeftersøgning koster nyt liv i Israel

Urolighederne fortsætter på Vestbredden, hvor en omfattende eftersøgning af tre israelske teenagere fortsætter med at føre til hårde kampe. Fredag døde en palæstinensisk teenager under en masseanholdelse.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En 15-årig palæstinenser blev fredag dræbt af israelske tropper ved Vestbredden. Det skriver Reuters.

Han blev dermed det andet offer i de uroligheder, der har ulmet i området, siden tre israelske teenagedrenge forsvandt på hjem fra skole torsdag sidste uge. Selvom ingen fortsat har påtaget sig ansvaret for den formodede kidnapning, mistænker den israelske regering den palæstinensiske og stærkt Israel-kritiske oprørsgruppe Hamas for at stå bag. Israelske tropper har derfor orkestreret en omfattende eftersøgning i området, hvor Hamas nyder stor opbakning blandt den palæstinensiske lokalbefolkning, og hvor ulovlige jødiske bosættelser længe har vanskeliggjort de officielle fredsforhandlinger mellem de to regeringer.

Israelske soldater har anholdt over 330 palæstinensere under eftersøgningen, hvoraf et flertal menes at være Hamas-medlemmer.

Flere steder har ransagelser af hjem ført til ildkampe mellem de israelske styrker og palæstinensere, og tidligere på ugen kostede det en ung palæstinensisk mand livet.

Sagen er blevet til et storpolitisk emne i området, hvor beskyldningerne mellem den isrealske regering og det palæstinensiske selvstyre, PLO, har føget gennem luften. Senest har lederen af PLO, Mahmoud Abbas, fordømt Israels fremgang i området, som han kalder for »en kollektiv afstraffelse«.

De har ikke været noget spor af tre israelske teenagere - på 16,16 og 19 år - siden de forsvandt. Sagen kommer et par måneder efter, at PLO - til Israels store fortrydelse - tog initiativ til at danne en fællesregering med Hamas.