#Tednado: Når en Twitter-tornado sluger dig - og spytter dig ud igen

Det svømmer over med tweets om Ted Cruz, både negative og positive. Var hans kontroversielle tale i virkeligheden en genistreg?

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det blev for meget for Donald Trumps loyale støtter. Alt for meget.

De havde forventet og glædet sig til, at Trumps ærkerival under Det Republikanske Partis primærvalg, Texas-senator Ted Cruz, ville give sin officielle støtte til Trump, da han havde muligheden fra scenen i bedste sendetid.

Og gjorde Cruz det så? Nej.

I stedet opfordrede Trumps texanske partifælle republikanere til at »stemme efter jeres samvittighed«.

Han tilføjede: »Vi fortjener ledere, der værner om de rigtige principper. Der står for at forene os alle bag de samme værdier. Der erstatter had med kærlighed. Det er den standard, som vi skal forvente fra alle.«

Resultat: Cruz blev buhet af scenen ved Republikanernes konvent i Cleveland, hvor Trump blev kronet som præsidentkandidat.

Og vinderen var da også noget målløs efter Cruz' tale:

Når en mand med næsten 10.000.000 Twitter-følgere bagefter ytrer sig - og så om Cruz - opstår der tornadoer på de sociale medier - alle rettet mod, ja gæt selv.

Efter Trump-tweetet blev der pustet nyt liv i hashtagget #Tednado, og uanset hvem man er, selv senator i Texas, kan man ikke stoppe et digital stormvejr af den kaliber.

Ekstra vindstød kommer der i sagens natur, når medier fra Reykjavik til Rio de Janeiro skriver om talen og sender samtlige historier ud på sociale medier.

For eksempel New York Times:

Republikanske grupper og privatpersoner, der støtter Trump, går ikke overraskende hårdt til stålet. Men der også mange under #Tednado, der roser Texas-senatoren for hans mod til at gå mod strømmen ved ikke at erklære sin støtte til Trump.

Flere USA-korrespondenter og politiske kommentatorer skriver da også, at Cruz var fuldstændig klar, hvad talen ville sætte i gang.

Berlingskes USA-korrespondent Kristian Mouritzen skriver, at en forklaring kan være, at »Cruz satser på et Trump-nederlaget til Hillary Clinton, så han får en ny chance i 2020:

»Så vil Cruz ifølge den analyse stå i et stærkt lys, fordi han så, hvor håbløs Trump ville være og så - på den måde - at få partiets støtte.«