Taylor Swift raser over sexistisk joke i Netflix-serie: »2010 har ringet og vil have sin dovne, dybt sexistiske joke tilbage«

Sangeren og sangskriveren Taylor Swift er alt andet end begejstret for en joke i serien »Ginny & Georgia«, som hun finder sexistisk. Bemærkningen omhandler Taylor Swifts forhold til mænd – især mange mænd.

Taylor Swift er slemt skuffet over en replik i Netflix-serien »Ginny & Georgia«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Caitlin Ochs/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Det var meningen, at komedieserien »Ginny & Georgia« skulle sprede latter og gode grin. Efter seriens sæsonafslutning trækker »Shake It Off«-sangerinden, Taylor Swift, dog ikke på smilebåndet, idet en bemærkning med henvisning til sangeren og sangskriveren indgår.

»Hvad kommer det dig ved? Du skifter mænd hurtigere end Taylor Swift,« siger teenagedatteren Ginny i serien til sin frisindede 30-årige mor, Georgia, da hun kommenterer morens forhold til en række skiftende mænd.

Den fremstilling af Taylor Swifts kærlighedsliv er ikke faldet i god jord hos sangerinden, der i dag danner par med skuespilleren Joe Alwyn.

»Hej »Ginny & Georgia« – 2010 har ringet og vil gerne have sin dovne, dybt sexistiske joke tilbage.«

»Hvad med at stoppe med at nedgøre hårdtarbejdende kvinder ved at definere dette bullshit som sjovt. Og Netflix, efter »Miss Americana« ser dette outfit ikke cute ud på jer. Glædelig Women's History Month, I guess,« skriver sangerinden yderligere i opslaget på Twitter.

»Miss Americana« er en hentydning til en dokumentar om sangerinden, som Netflix viste forrige år i samarbejde med Taylor Swift.

Fans har været hurtige til at støtte sangerinden ved at anvende hashtagget #RespectTaylor, der er begyndt at brede sig verden rundt.

Flere Twitter-brugere er dog mere skeptiske over for Taylor Swifts kritik af Netflix, og de tager serien i forsvar, idet sangerinden netop er kendt for at have datet flere Hollywood-stjerner.

Sangerinden har tidligere datet blandt andre skuespilleren Tom Hiddleston, musikeren Calvin Harris, sangeren Harry Styles, skuespilleren Jake Gyllenhaal, sangeren John Mayer, skuespilleren Taylor Lautner og sangeren Joe Jonas.

Sangerindens kærlighedshistorik retfærdiggør dog ikke ordvalget i »Ginny & Georgia«, skriver flere Twitter-brugere som modsvar.

Netflix har endnu ikke svaret på kritikken fra Taylor Swift.