Talsmand: Johnson har overtaget tøjlerne i britisk regering

Efter flere ugers fravær på grund af coronavirus har Boris Johnson mandag morgen genoptaget arbejdet.

(FILES) In this file photo taken on December 13, 2019 Britain's Prime Minister and Conservative Party leader Boris Johnson arrives at 10 Downing Street in central London, following an audience with Britain's Queen Elizabeth II at Buckingham Palace, where she invited him to become Prime Minister and form a new government. - Britain's Prime Minister Johnson returned to Downing Street on April 26, 2020, after staying at his country residence Chequers, where he has been recuperating since his release from hospital on April 12, due to being diagnose with COVID-19. (Photo by Ben STANSALL / AFP) Fold sammen
Læs mere
Foto: BEN STANSALL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den britiske premierminister, Boris Johnson, har genoptaget arbejdet, efter at han i flere uger har været sygemeldt med coronavirus.

Det oplyser vicesundhedsminister Edward Argar ifølge nyhedsbureauet Reuters.

»Han er i øjeblikket tilbage i førersædet og fortsætter arbejdet,« siger Edward Argar på en pressebriefing mandag morgen.

Boris Johnson vendte søndag aften tilbage til embedsboligen i Downing Street 10 efter et sygdomsforløb, der har strakt sig over en måned.

Premierministerens tilstand var på et tidspunkt så alvorlig, at han måtte behandles på en intensiv afdeling.

Under Boris Johnsons sygdomsforløb har udenrigsminister Dominic Raab fungeret som regeringschef.

Mandag er depechen dog givet tilbage til Boris Johnson, oplyser Edward Argar.

»Han er glad for at være tilbage, og han er fuld af energi, og jeg tror, han skal mødes med ministre og rådgivere og vil blive opdateret på alt, hvad der er sket, og alt hvad der kommer til at ske de kommende dage«, siger viceministeren.

En af Boris Johnsons første opgaver bliver et møde om coronaepidemien mandag, hvor han vil sidde for bordenden.

Ifølge Edward Argar skal briterne dog ikke forvente, at regeringen ændrer kurs i kampen mod udbruddet. Det er således ifølge viceministeren for tidligt at lempe restriktionerne.

Storbritannien er et af de lande, der har været hårdest ramt af den globale pandemi. Foreløbig er der registreret 20.795 dødsfald blandt coronapatienter i landet. Det reelle dødstal vurderes dog at være langt højere, da de officielle opgørelser kun omfatter dødsfald på hospitaler.

Boris Johnson selv er blevet kritiseret for håndteringen af krisen, før han blev sygemeldt.

Han afviste i begyndelsen af krisen at indføre en stor nedlukning af samfundet, men skiftede siden kurs.

Krisen har nu tilsyneladende toppet i Storbritannien. Således blev der søndag "kun" tilføjet 413 til listen med coronarelaterede dødsfald. Det er det laveste antal, der er registreret på et døgn, i denne måned.

Det forventes, at Boris Johnson allerede i denne uge vil oplyse om sine planer for en gradvis genåbning. Det skriver avisen The Telegraph.

/ritzau/