Taliban vil møde delegation på neutralt område

Usikkerhed omkring forhandlinger om 21 sydkoreanske gidsler i Afghanistan.

Afghanistans Talibanmilits insisterede lørdag på, at forhandlinger med Sydkorea om 21 gidslers skæbne skal finde sted i et neutralt område.

Den militante milits, der er allieret med al-Qaeda, har dræbt to gidsler og truer med at dræbe de øvrige, hvis en række fængslede militsmedlemmer ikke frigives. Taliban afviser at mødes en sydkoreansk delegation på områder, der er under regeringens kontrol. Taliban siger, at et møde evt. kan finde sted i et andet land eller på baggrund af særlige garantier fra FN.

De sydkoreanske gidsler, hvoraf de fleste er kvinder, siges at være syge efter ugers fangenskab i det sydlige Afghanistan. To af gidslerne er angiveligt alvorligt syge, men Taliban afviser at lade et lægehold tilse dem.

Gidseldramaet ventes at kaste lange skygger over et møde i Washington søndag mellem den afghanske præsident, Hamid Karzai, og præsident George W. Bush.

USA ville fredag, ifølge den amerikanske viceudenrigsminister for Syd- og Centralasien, Richard Boucher, ikke udelukke et forsøg på at befri de sydkoreanske gidsler ved en militær aktion.

/ritzau/