Taliban smider to dræbte gidsler i vejkant efter busangreb

Den islamistiske gruppe Taliban tog gidsler i et angreb på busser tirsdag. To af dem er skudt, siger politiet.

Ligene af to civile er efterladt på en vej i Chahardara-distriktet i Kunduz, siger en talsmand for politiet i den afghanske delstat Kunduz efter Talibans angreb på flere busser tirsdag. Scanpix/Najim Rahim Fold sammen
Læs mere

Taliban har dræbt to gidsler efter et stort angreb mod flere busser i Afghanistan tirsdag, da omkring 35 blev bortført og 13 dræbt, oplyser en talsmand for politiet i delstaten Kunduz.

- Ligene af to civile er efterladt på en vej i Chahardara-distriktet i Kunduz, siger Hejratullah Akbari.

150 mennesker slap væk, da flere busser tirsdag blev stoppet af Talibanfolk i den nordøstlige del af landet.

Sikkerhedsstyrker forsøger fortsat at befri gidsler fra den islamistiske militante gruppe.

Taliban har taget skylden for angrebet. Ifølge gruppen stoppede man tre busser, og man fandt 26 soldater, der "blev identificeret via dokumenter", som gruppen var i besiddelse af.

Shir Aziz Kamawal, en lokal politichef, sagde tirsdag, at ingen af passagererne havde militæruniformer på. Men nogle af dem kunne være tidligere politifolk.

Angrebet fandt sted ved byen Aliabad, der ligger på vejen mellem Kunduz og Baghlan.

Den islamistiske gruppe erobrede kortvarigt kontrollen over provinsen Kunduz i fjor - en stor symbolsk sejr efter det årelange oprør mod regeringen i Kabul.

Taliban i Afghanistan meddelte i sidste uge, at Haibatullah Akhundzada overtager posten som islamisternes øverste leder, efter at Akhtar Mansour blev dræbt af en amerikansk drone.

/ritzau/dpa