Taliban har dræbt et gidsel

Taliban-militsen i Afghanistan har ifølge en talsmand dræbt et sydkoreansk gidsel. En tysk journalist, som var taget som gidsel, er blevet løsladt.

Taliban-militsen i Afghanistan gjorde onsdag eftermiddag alvor af truslen om at henrette de 23 koreanske gidsler, der er taget til fange, hvis ikke deres krav bliver opfyldt.

Ifølge en talsmand for gruppen er ét af gidslerne blevet dræbt, og flere henrettelser er på vej, advarer gruppen.

- Siden regeringen i Kabul ikke har lyttet til vores krav og ikke har løsladt fanger, har Taliban skudt et mandligt, sydkoreansk gidsel, siger Qari Mohammad Yousuf til Reuters over en telefon.

Sideløbende med drabet af et af de koreanske gidsler, oplyser Reuters, at guvenøren i Kunar-provinsen i Afghanistan siger, at en tysk journalist og hans tolk, som også blev taget som gidsler, er blevet løsladt. Løsladelsen er ifølge guvernøren sket uden af der er blevet betalt løsepenge og med hjælp fra de lokale. Journalisten og tolken var ifølge Reuters ude og lede efter en landsby, hvor et antal civile angiveligt skulle være blevet dræbt under et NATO luftangreb for omkring to uger siden.

En hotelejer fortæller ifølge BBC, at kidnapperne ud over journalisten og tolken også tog en chauffør med, men det er ifølge BBC ubekræftet.

To andre tyskere, der arbejdede som ingeniører i området omkring Kabul, blev onsdag i sidste uge taget som gidsler. Den ene af de to blev senere fundet dræbt - den anden menes stadig at være i live.